doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Heeft prins Mo zijn moedertje verstopt?

Rond de kroonprins van Saoedi-Arabië gonst het van de intriges en geruchten.
.
Heeft prins Mo zijn moedertje verstopt?

Kroonprins Mohammed bin Salman (MBS) van Saoedi- Arabië begint steeds meer zijn naam als 'international man of mystery' waar te maken.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Aan de ene kant pleit hij voor een gematigde islam, pakte hij corruptie aan door de helft van zijn familie vast te zetten en voert hij prijzenswaardige hervormingen uit, waardoor vrouwen in zijn land meer rechten krijgen. En aan de andere kant trekt hij schaamteloos steeds meer macht naar zich toe, waardoor zijn intenties toch een tikje shady worden.

Laatste roddel aan het MBS-front is dat hij zijn moeder, prinses Fahda bint Falah Al Hathleen, zou hebben verstopt, uit vrees dat ze vorig jaar zijn greep naar de macht zou blokkeren. Volgens NBC News houdt hij haar locatie al meer dan twee jaar verborgen voor zijn vader, koning Salman (82). Volgens NBC zegt de koning dat hij haar mist, ze zou huisarrest hebben in een Saoedi-Arabisch paleis.

Een en ander zou voortkomen uit de verstoorde machtsverhoudingen in de hogere regionen van de familie. MBS wist vorig jaar zomer zijn vader ervan te overtuigen hem tot troonopvolger aan te wijzen, in plaats van zijn neef prins Muhammad bin Nayef, die het tot op dat moment was. Sindsdien is de kroonprins lekker bezig op het wereldtoneel, dat kan niemand ontkennen. Maar uit vrees dat zijn moeder andere broers op het idee zou brengen óók een greep naar de macht te doen, zou MBS zijn ouders dus preventief hebben gescheiden.  

De Saoedische ambassade in Washington ontkent het verhaal en zegt dat de derde vrouw van de koning gewoon vaak weg was voor medische behandelingen. Ook het hof ontkent alles: "Dit verhaal is volledig verzonnen en buitengewoon aanstootgevend." Nu weet je nooit precies wat zich in een absolute monarchie als die van Saoedi-Arabië afspeelt, maar vrouwen toestaan om auto te rijden en dan niet je eigen moedertje als boegbeeld gebruiken, is echt een gemiste kans voor mediabewuste MBS. Wordt vervolgd.

Lees meer: 

Foto's © ANP / Getty Images / BSR Agency

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws