Geef je goud een bubbelbad en meer tips voor het schoonmaken van je sieraden

Zo houdt je je sieraden op z'n best!

Lees ook

Niks is zo ergerlijk als wanneer je juwelencollectie langzaam aan zijn sparkles begint te verliezen. Wasmiddel, zeep en dergelijke kunnen je favoriete armbanden, oorbellen of ringen flets laten ogen. En da's toch zonde!

The GoodHouseKeeping ging op onderzoek uit en heeft de oplossing gevonden voor het schoonmaken én het behouden van je sieraden. 

Aanslag verwijderen van zilver 

Is je zilverwerk vaal of begint het te verkleuren? Mix een paar druppels milde zeep met warm water en dompel er een zachte doek in. Wrijf over het zilver en spoel het sieraad af in koud water. Dep totdat het droog is. 

Je kan ook te maken krijgen met aanslag. Mix dan drie delen bakpoeder met één deel water. Maak het zilver nat en breng de pasta aan met een zachte doek. Wrijf het goed in! Zie je viezigheid verschijnen op je doek? Spoel het af, maar ga vooral door! Cuz' it's working

Goud weer laten glanzen

De glans van je gouden sieraden verdwenen? Is niet leuk, gelukkig weten wij wat je er tegen doet. Geef je goud een zogenaamd bubbelbad: paar druppels van een milde zeep met Spa Rood (of een ander watertje met bubbels). Laat het vijf minuten in het badje liggen. Spoel je goud naderhand met water af en dep met een zachte doek.  

Parels weer oppoetsen

Parels zijn poreus en verliezen snel hun glans, ze hebben daarom veel verzorging nodig. Zorg tijdens het schoonmaken voor een zachte ondergrond, denk bijvoorbeeld aan een zachte handdoek. Dip een make-upkwast in een mix van warm water en een klein beetje shampoo en strijk over de parels. Voor de finish, spoel de parels schoon met een goed uitgewrongen vochtige doek. Deze schoonmaakmethode werkt trouwens ook heel goed voor turkoois. 

Je sieraden op langere termijn goed houden 

– Verwijder altijd je sieraden wanneer je je handen gaat wassen. Dit voorkomt vuil.

– Veeg lichaamsoliën en parfum af na dragen van parels, het liefst met een zachte doek. 

– Hoe meer je zilver draagt, hoe meer het glanst. Verwaarloos het dus niet in je sieradendoosje, but let the girls out! 

LEES OOK: Beyoncé droeg oorbellen met 70 karaat diamanten tijdens de Grammy Awards

BRON: GOODHOUSEKEEPING, BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws

Zie ook