Samantha Steenwijk: ‘Ik zag mezelf op tv en dacht: wat een bal gehakt’

Wij spraken af met ex-The Voice deelneemster Samantha Steenwijk, in het altijd gezellige Café Nol.

Lees ook

Waar kun je een shoot met volkszangeres Samantha Steenwijk (31) beter houden dan in een feestkroeg? En dus troffen we de diva van ‘The voice’ in het beroemde Amsterdamse Café Nol. 

tekst THEA TIJSSEN foto’s DARIO & MISJA styling DANIELLE DINKGREVE haar & make-up NADIA VAN KOOTEN

Pasta met Sonja

Nu we het toch over haar looks hebben, het was ons natuurlijk wel opgevallen dat Samantha de laatste maanden flink wat kilootjes van zich had afgeschud. “Ik zag mezelf op tv en dacht: shit, wat een bal gehakt is dat! Er moest gewoon wat vanaf. Vlak daarna was ik uit eten met Gerard Joling, met wie ik bevriend ben, en zei: ‘Ik moet tien kilo kwijt voor de liveshows van ‘The voice’ en ik heb nog tien weken.’ Gerard is bevriend met Sonja Bakker en blijkbaar had hij een balletje bij haar opgegooid, want die maandag belde zij me: ‘Als je wilt, dan komt een van mijn dames elke week bij je langs om je te begeleiden en wegen.’ Uiteindelijk heeft Sonja me zelf geholpen. Een grotere stok achter de deur kon ik natuurlijk niet krijgen.”

Samantha en Sonja hadden meteen een klik. “Son is net als ik een gezelligheidsdier en houdt ook van een wijntje. De eerste keer dat we elkaar ontmoetten, bespraken we mijn afvaltraject onder het genot van een etentje bij een Italiaans restaurant, haha. Ik nam een lekkere pasta en dacht: hoe is het mogelijk? Ik ga met Sonja Bakker uit eten en bestel koolhydraten! Schaamteloos. Maar eh… Sonja at ook pasta. Al zal zij het de rest van de week wel hebben gecompenseerd. Ik trouwens ook, want daarna begon mijn regime. En het is gelukt: voor de eerste liveshow was ik 10,2 kilo kwijt.”

Bevriend met Sieneke

Samantha blijkt ook Sieneke (ja, zij van het draaiorgel) in haar hart te hebben gesloten. “Iedereen denkt dat Sieneke een tuthola is, maar geloof me: ze is nog erger dan ik. Zij weet dat mensen zo over haar denken, maar dat boeit haar niet. Ze hoeft niet per se als feestbeest bekend te staan. Wat ik te veel heb, heeft zij te weinig. Daardoor kan ze tuttebellerig overkomen. Sommige mensen zeggen dat zij mijn grootste concurrent is, maar wij zien dat allebei niet zo: zij is meer levenslied en ik meer volkse pop. We zitten elkaar niet in de weg.” Net als Sieneke hoopt Samantha ooit voor Nederland uit te komen op het Songfestival. “Ik ben een echte chauvinist. Als het volkslied klinkt, krijg ik tranen in mijn ogen. Als Max Verstappen een wedstrijd wint, zit ik te huilen op de bank. Hoe gaaf is het als je met je werk iets kunt doen voor je land? Het Songfestival is het mooiste wat er is.”

Logopedie-lessen

Naast het Songfestival is er nóg een droom: presenteren. “Dat lijkt me nou zo leuk. Vorig jaar sprak ik er al met mijn manager over. Alleen praatte ik toen nog heel Haags. Inmiddels is dat minder, dankzij de logopedie-lessen die ik heb gevolgd. Een tv-show presenteren is echt een wens van me. En ja, er zullen vast mensen zijn die dan zeggen: ‘Moet zij nou ook weer zo nodig presenteren?’ Maar dat interesseert me niks. Echt niet. Mensen hebben altijd iets te zeuren. Kijk naar Anouk, die ligt continu onder vuur. Terwijl zij misschien wel de grootste zangeres is die Nederland ooit gehad heeft. Ik lap het aan mijn laars wat mensen vinden. Echt.”

@gallery(201)

Meer lezen over Samantha? De nieuwe Beau Monde ligt nu in de winkels!

Laatste nieuws

Zie ook