Oranjes: een week vol kunst en komkommers

We kunnen Hare Majesteit niet vaak genoeg peinzend naar een lapje zien kijken.

Lees ook

Na de week wintersport in Lech wijdden koning Willem-Alexander en koningin Máxima zich weer aan hun core business: ministers beëdigen en dingen openen. O ja, en belangstellend kijken naar een kunstzinnig lapje.  

MAANDAG

Prins Pieter-Christiaan, zelf een fanatiek hardloper, zette zich in voor 'De week van de gezonde jeugd'.   

© ANP

Prinses Beatrix ging gezellig met haar nichtje prinses Margarita en haar man Tjalling ten Cate naar de première van 'Bankier van het Verzet'. Tjalling moet zo te zien hoognodig eens naar een goede kleermaker en het is mooi om te zien dan Beatrix en Margarita hun brouille helemaal hebben bijgelegd, #Oranjebitter.

WOENSDAG

© ANP

Koning Willem-Alexander trok zijn jacquet maar weer eens aan, om Stef Blok, zijn kersverse minister van Buitenlandse Zaken, officieel te beëdigen. Met zulke snelle wissels – de vorige werd op 26 oktober 2017 beëdigd – krijgt hij er vanzelf routine in #132 dagen. 

© ANP

Koningin Máxima was intussen in het Westland. Daar opende ze het internationale kennis- en innovatiecentrum voor de glastuinbouw, ook bekend als het World Horti Center.

© ANP

Na de openingshandeling kreeg Máxima een rondleiding door het pand dat zowel aan de binnen- als buitenkant van groene beplanting is voorzien en bezocht ze de kas met onderzoeksafdelingen. Wij geloven Modekoningin Máxima op haar woord als ze zegt dat de koningin hier Natan draagt.

© ANP

Tijdens de rondleiding bezocht zij onder meer verschillende klaslokalen, het auditorium en de tentoonstellingsruimte van bedrijven. Deze aanstormend bloemstylist verdient bonuspunten door stoïcijns door te werken met de koningin in zijn nek – wij zouden het niet kunnen. 

© PPE Agency

Verder graag nog even aandacht voor het bijzondere boeket dat Máxima kreeg. We zouden durven zweren dat het in aan elkaar gelijmde plakjes komkommer zit, helemaal in het groente-en-fruit-thema.

© ANP

Hare Majesteit ging daarna door naar de Van Eyk Academie in Maastricht en o, wat zouden we graag een denkwolkje bij deze foto tekenen met de vraag: 'Hoezo, is dit kunst?' Maar uiteraard weten we niet wat ze dacht. Zoals we ook niet weten wat dit moet voorstellen. 

DONDERDAG

Prinses Mabel was in Indonesië voor Girls Not Brides, haar organisatie tegen kindhuwelijken…

…en de prinses was lekker empowerend bezig op Internationale Vrouwendag.

En omdat we nu eenmaal onze oppervlakkige kantjes hebben ook nog even haar leuke jurk, you're welcome! 

VRIJDAG

Prinses Beatrix bracht een verrassingsbezoek aan kinderdagcentrum Onder een dak in Amersfoort. Ze hielp er jongeren met een verstandelijke beperking met iets waar sponzen en rollers bij kwamen kijken…

… en had het ook druk met de viooltjes. De prinses was aanwezig dit in het kader van NLdoet van het Oranje Fonds.

Beatrix' neef prins Bernhard was er ook bij en weerde zich duchtig met een onkruidkrabber.  

Prinses Margriet was bij de opening van de Paralympische Winterspelen en blijft tot en met dinsdag 13 maart in PyeongChang.

Ze is bij onder andere het para-alpineskiën, para-snowboarden en para-ijshockey.

ZATERDAG 

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima bakten als vrijwilligers voor NLDoet pannenkoeken…

…en smeerden broodjes voor ouderen in verzorgingstehuis 't Hofland in Pijnacker.

En werden ook nog spelletjes gedaan: sjoelen met Hare Majesteit lijkt ons ook enig!  

 

Openingsfoto © PPE Agency, andere foto's (c) ANP, Koninklijk Huis, TeamNL  

Laatste nieuws

Zie ook