Fockeline Ouwerkerk: ‘Natuurlijk kun je het leuk hebben met meerdere mensen, maar je kiest voor elkaar’

Half werk? Daar doet Fockeline Ouwerkerk (36) niet aan.

Lees ook

Half werk? Daar doet Fockeline Ouwerkerk (36) niet aan. Vandaar dat de actrice te zien is in vier producties tegelijk (waaronder ‘Moordvrouw’ en ‘Nieuwe buren’). En dan moet het ook nog allemaal perfect. “Zelfs als ik een knoop aannaai. Anders gaat ’ie eraf en moet het opnieuw.”

tekst THEA TIJSSEN foto’s DARIO & MISJA styling TOMMY DRIESSEN haar & make-up JULIETTE DEN OUDEN met dank aan B&B VILLA NICOLA AMSTERDAM, NEEF LOUIS (STOFZUIGER)

Hoe ironisch dat Fockeline voor deze fotoshoot in de rol van gebrekkige huisvrouw kruipt. Want als er íemand perfectionistisch is, dan is het deze film/tv-ster wel. Maar als een superieure, verwende desperate housewife gaat ze op in haar rol. Om even later opnieuw voor een uitdaging gesteld te worden. Want Beau Monde legt haar een paar pittige dilemma’s voor.

TROUWEN OF SAMENWONEN
“Samenwonen, of liever ‘samen leven’. Ik hoef niet te trouwen en Joeri, mijn vriend met wie ik al zeven jaar ben, ook niet. Weet je hoe duur dat is? Van dat geld gaan we liever reizen. Elk jaar spreken we tijdens een reis aan elkaar uit: vind je me nog leuk? Gaat dit goed? Wil je nog door? Wat zit er tegen? Waar moeten we aan werken? De laatste keer moesten we vooral tijd maken voor elkaar. Ik was amper thuis vanwege mijn werk en als ik er wel was, was ik kapot. Toen heb ik tijdens opnames een hotelkamer in het Van der Valk-hotel in Almere geboekt en tussen de opnames door ging ik naar Joeri in het hotel. Zaten we samen gezellig aan de bar en hadden we een luxe nachtje, heerlijk.”

BEDRIEGEN OF BEDROGEN WORDEN
“Allebei niet. Bedrogen worden is de hel en bedriegen ook. Er is altijd iemand de lul. Ik geloof wel dat je het leuk kunt hebben met meer mensen, maar je kiest voor elkaar. Trouw zijn gaat me gemakkelijk af. Wel zoen ik regelmatig met andere mannen voor films of series. En ja, soms is dat echt. Dan zegt de regisseur: ‘Deze scène vraagt om een tongslag. Hebben jullie daar problemen mee?’ Vaak begrijp ik het, dan is het echter. Dan heb ik soms wel die spanning van zoenen met een ander. Aan de andere kant is er ook vaak nul spanning hoor. Met Tibor (Lukács, red.) stond ik voor ‘Nieuwe buren’ hele dagen bloot onder de douche, afgeplakt als een soort Barbie en Ken. Daar is niks geils aan. En als ik thuiskom, denk ik ook weleens: geen polonaise aan mijn lijf. Ik ben kapot! ‘De hele dag seksscènes gehad, Joer, ik kán niet meer.’ Dat is pas erg, haha.”

SCHOONMAAKSTER OF ZELF OP DE KNIEËN
“Zelf. Ik hou er wel van. Door mijn werk is mijn leven soms chaotisch. Ergens moet er orde zijn, dan het liefst thuis. Ik word rustig van schoonmaken. Ga in de weer met stofdoekjes, stofzuiger en een dweil. Maar ons huis is heus niet altijd spic en span. Ik heb weleens gedacht: ik móet een hulp hebben. Maar dan vond ik niemand en ging het weer zelf doen. We wonen niet heel groot en dan lopen er ook nog twee katten rond. Je ziet het snel als het een zooitje is.”

BARRY ATSMA OF EGBERT-JAN WEEBER
“Op de Toneelschool Utrecht zat Barry een paar klassen hoger dan ik en hij was de hunk van school. Ik kan met hem lachen, hij is liefdevol en enthousiast. Op de set bij ‘Bankier van het verzet’ voelde het soms alsof we man en vrouw met drie kinderen waren. Toen Barry’s personage afscheid nam van z’n gezin, moesten we allebei in die scène huilen. Het voelde echt als een afscheid. Met Egbert-Jan speelde ik in ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’. Hij voelde me goed aan, gaf eens een extra knuffel, haalde iets te drinken, en als het niet lekker liep, hoefde hij me maar aan te kijken en dan was het goed. Zo fijn, daardoor ging ik echt beter spelen. Barry en Egbert-Jan zijn super sociaal, enorme binders. Ik heb ze in mijn hart gesloten, dus ik kan en wil niet kiezen.”

Het hele interview met Fockeline lees je in de nieuwe Beau Monde, die vanaf vandaag in de winkel ligt!

 

Laatste nieuws

Zie ook