James Middleton: zielige royal zwager?

Het zit de jongste Middleton zakelijk en privé even niet mee.

Lees ook

Het is uit met zijn vriendin en met zijn bedrijf gaat het ook niet al te best, maar de broer van hertogin Kate en Pippa Middleton-Matthews houdt de moed erin.

James is een beetje het buitenbeentje van de Middletons: een tikje excentriek, niet heel ambitieus en bovenmatig geïnteresseerd in oude tractoren. Momenteel wordt hij voortdurend verward met naamgenoot James Middleton die aan realityshow 'Survival of the Fittest' meedoet en ook nog eens een beetje op hem lijkt.

© BSR Agency / MiddletonJW

"De verwarring is er alleen onder mensen die me niet kennen, de rest weet dat ik dat niet in me heb," zegt hij met gevoel voor understatement. Links James, rechts zijn fitte kloon.

© BSR Agency 

Hij is dus niet die hunk met het sixpack en qua liefde zit hij ook even in een dipje. Sinds 2013 had hij een LAT-relatie met tv-persoonlijkheid Donna Air, maar het stel is sinds half februari uit elkaar. "We zijn nog altijd goede vrienden," zegt ze. "Maar we waren het er over eens dat 2018 voor ons allebei een nieuwe start moest brengen." Zij heeft alweer een nieuwe vriend, James heeft vooral het nakijken.

© Party Pieces

James is de jongste van de kinderen Middleton, groeide op met Pippa en Kate in Bucklebury en ging net als Kate naar kostschool Marlborough College. Daar zat hij nog op toen de eerste geruchten over Kate en William de ronde deden en hij was zeer beschermend ten opzichte van zijn oudste zus. "Ik stond heel vroeg op om als eerste bij de kranten te zijn en daar alle artikelen over mijn zus uit te scheuren," zegt hij. "Zodat niemand ze zou zien en niemand erover zou beginnen."

© Getty Images 

Ernstige dyslexie deed James na een jaar op Edinburgh University afhaken. "Ik wist dat die mondvol academische voorschriften niets voor mij was," zei hij in GQ. "Als ik na een weekend thuis weer naar Schotland vloog, droomde ik maar van één ding en dat was een taartimperium bouwen."

© Cake Kit Company

Dat deed hij ook toen hij in 2007 de Cake Kit Company oprichtte. De recessie nekte hem, hij sloot de onderneming in 2015, net als zijn bedrijf Nice Wine Ltd.

© Boomf

James zat niet bij de pakken neer en begon Boomf, een bedrijfje dat personalized marshmallows levert, waar foto's op geprint kunnen worden. Hij noemt zichzelf "een new age Willy Wonka" en staat ook zo op de site.

© BSR Agency

Hoe de zaak loopt is onduidelijk, in 2016 draaide hij nog ruim 2.5 miljoen euro verlies, cijfers over 2017 zijn nog niet ingediend, maar hij zegt zelf dat het er goed uitziet en onafhankelijk draait. "Dat we naast het bedrijf van mijn ouders (de Middletons runnen Party Pieces) zitten, is gemakkelijk om eens even plakband te lenen, maar verder staan we er helemaal los van."

© Getty Images

Niemand weet of moeder Carole Middleton broedt op een plan om ook haar jongste aan een rijke dan wel adellijke partner te koppelen. En om heel eerlijk te zijn, lijkt James zelf eerder een rustig leven 'in the country' te ambiëren.

Hij houdt bijen, herstelt oude tractors ("Vintage tractortijdschriften zijn mijn guilty pleasure") en landrovers en fokt honden…

© Kensington Palace

…Lupo, de hond van de Cambridge'jes komt bij hem vandaan.

© BSR Agency 

Hij komt regelmatig bij het royal gezin over de vloer. "Ik wil de beste oom ooit zijn," zegt hij. "En zoals elke oom wil ik de coolste oom zijn. De leukste oom." Over zijn relatie met de hertogin van Cambridge is hij duidelijk: "Ik ben de broer van iemand die heel belangrijk is, maar uiteindelijk ben ik gewoon James en moet ik mijn eigen leven leiden. En dat lukt ook best in de luwte."

 

Foto's © BSR Agency / Getty Images / Party Pieces

Laatste nieuws

Zie ook