Je kunt nu voor 25.000 euro een bijzondere naam voor je kind laten bedenken

Sta je voor de keuze om je toekomstige kindje een naam te geven?

Ben je een naam aan het zoeken voor je nog ongeboren spruit? Da's niet al te makkelijk. Helemaal als je geen standaard naam wilt. Maar daar is nu een oplossing voor: er zijn bedrijven die een naam voor je bedenken. 

Je zou het bijna niet geloven, maar er is hele business ontstaan van consultants die de meest originele én succesvolle kindernamen voor jou verzinnen. Nu vraag je je vast af: waarom zou ik dat in vredesnaam willen? Nou, omdat onderzoek uitwijst dat de juiste naam voor je kind veel zegt over zijn of haar toekomst. Ook zegt het veel over de sociale klasse. Mensen met dubbele voornamen zoals Jan-Willem of Aart-Jan worden geassocieerd met een hogere sociale klasse dan namen die eindigen met de letter "Y" zoals Shelly, Kelly of Leroy. 

Flink dokken

Een voorbeeld van deze booming business is "My name for Life". Zij verzinnen een naam voor je ongeboren kindje voor maar een paar honderd euro. Goede deal! Ook het Zwitserse bedrijf Erfolgswelle gaat voor jou aan de slag. Dit bedrijf begon met het branden van organisaties, maar is nu ook overgestapt op het "branden" van mensen. 't Is wel iets duurder: voor 25.000 euro verzinnen zij een naam voor je. Je krijgt dan wel een originele naam die gebaseerd is op ritme, etymologie en toekomstgaranties. 

High-class

Dat een naam van een persoon daadwerkelijk een meerwaarde heeft, bewijst overigens ook een Britse studie nog; high-class namen zoals "Eleanor" zouden eerder kans maken op een carrière van universitair niveau, dan namen zoals Jade, Oliver of Simon. Van jongens met uniseks namen zoals Ashley of Courtney wordt bijvoorbeeld vaak gedacht dat ze vrouwen zijn. Meisjes met mannelijke namen zoals Sem of Robin zouden volgens het onderzoek er vaker een wetenschappelijk carrière op na houden. 

Misschien moeten we William & Kate dit onderzoekje maar even laten lezen…

BRON: THE NATIONAL BUREAU OF ECONOMIC RESEARCH

 

Laatste nieuws