Throwback Thursday: de eerste beelden van Máxima

Op weg naar haar werk in New York, nog gewoon econome bij de Deutsche Bank.

Het is alweer zo'n 21 jaar geleden dat Nederland mateloos geïnteresseerd was in de nieuwe vlam van toen nog kroonprins Willem-Alexander.

LEES OOK: Lachen, gieren, brullen: Het Alter Ego van Máxima

Máxima Zorreguieta werkte destijds als vicepresident Institutionele Verkoop bij de Deutsche Bank in New York. Willem-Alexander vloog voortdurend heen en weer om haar te kunnen zien, wat best indruk op de econome maakte. Al vond ze wel dat hij het verdacht vaak over zijn moeder had. En had ze ondanks intensief googelen nog niet echt een idee wat voor land Nederland nu precies was en wat toch in vredesnaam 'gezellig' betekende.

RTL Nieuws had destijds de primeur van de eerste (geluidloze) bewegende beelden, door haar op een werkdag gedeeltelijk te volgen. Het ziet er een beetje stalkerig uit, maar gezien haar relatie met de kroonprins was het beslist een scoop én brekend nieuws. Opvallend is dat ze het onmiddellijk doorheeft, maar heel erg haar best doet om de lenzen te negeren, echt les één in de prinsessenopleiding voor burgermeisjes. Oók opvallend: we zijn zo'n twintig jaar verder, maar eigenlijk is ze niet eens zo gek veel veranderd.

Het zou tot januari 2001 duren voor La Zorreguieta haar eerste officieuze persmomentje in Oranjeverband had. Toen verliet ze, tegennatuurlijk bedremmeld, met haar vriend het privé-verjaardagsfeest van koningin Beatrix in het Stedelijk Museum in Amsterdam…

… en mocht ze mee in de koninklijke bus. The rest is history.

 

Foto's © ANP 

Laatste nieuws