Nederland heeft er een prins Carlos bij!

Met vader prins Carlos en halfbroertje prins Carlos zijn er nu dus drie prinsen Carlos de Bourbon de Parme.

Hugo Klynstra, de niet-erkende zoon van prins Carlos, mag de naam en titel van zijn vader dragen. Dat oordeelde de Raad van State woensdag.

De 21-jarige Klynstra mag zich Zijne Koninklijke Hoogheid Carlos Hugo Roderik Sybren prins de Bourbon de Parme gaan noemen. Daarnaast mag hij de titel 'prins' en het predicaat 'Koninklijke Hoogheid' voeren.

Wel moet er nog een zogenaamd koninklijk besluit genomen worden om de naamswijziging officieel te maken, maar dat is in dit stadium voornamelijk een formaliteit. Op zich is er verder ook niet meer aan de hand dan dat Hugo zich de titel mag aanmeten.

Als outsider in de brede koninklijke familie kan hij wel een risico vormen als hij rare dingen zou gaan doen. Prins Carlos is een neef van de koning en een achterneefje dat zich misdraagt, spiegelt dan toch niet helemaal lekker op het koningshuis af. Nog even afgezien van de blamage voor zijn vader, die het een en ander toch vrij onchic jaren heeft tegengewerkt om zijn wettelijk gezin te beschermen.

Hugo Klynstra is in 1997 geboren uit een relatie van de 48-jarige Carlos Javier Bernardo prins de Bourbon de Parme met Brigitte Klynstra. Carlos ontkende zijn vaderschap niet, maar wenste geen familierechtelijke banden met zijn zoon. Vader noch zoon wensen op de kwestie te reageren. 

 

Foto © ANP, bron ANP

Laatste nieuws