Karl Lagerfeld over de Queen & Co

Volgens Kaiser Karl is Camilla 'de wilde' van het hele stel. Hmmm.

Lees ook

Chanel-ontwerper Lagerfeld heeft altijd overal een mening over, dus ook over de dames Windsor. Kaiser Karl, brand maar los!

Over H.M.

Lagerfeld is een grote fan van de Queen: "Niemand doet die job beter dan zij. Ze is nooit belachelijk, ze is foutloos. Voor die baan, in deze tijd, is ze perfect. Ze hoort helemaal geen fashionicoon te zijn die de mode verandert. Dat kan de hertogin van Cambridge mooi doen." Voor haar 60ste regeringsjubileum schetste hij deze kleedjes voor haar.

Over Kate

Over de hertogin van Cambridge zegt hij: "Kate is chic op een klassieke manier. Een lief mens met een mooi lichaam. Ik hou erg van haar neus. Royalty is goed voor het volk."

En verder: "Ze is heel mooi en het is slim dat ze ook confectie draagt, dat is gepast in deze tijd. Ze moet helemaal geen rode-lopermeisje willen zijn, ze is volmaakt zoals ze is."

En ook: "Kate heeft een leuk figuur en ze is het juiste meisje voor die jongen. Ik hou van dat soort vrouwen, ik hou van romantische beauty's. Haar zus heeft meer moeite (met haar looks). Ik hou niet van het gezicht van die zus. Ze zou alleen haar achterkant moeten laten zien." Arme Pippa…

Omdat Karl stiekem dolgraag Kate eens zou willen kleden, bedacht hij in 2013 een zwangerschapjapon voor haar: "Ik denk dat deze jurk helemaal haar smaak is." Hmm, misschien iets te 'Marie Antoinette' van boven en te 'Moulin Rouge' van onderen voor de hertogin. En Lagerfield die een jurk met een matje bedenkt? Schrecklich.

Over Diana 

Prinses Diana kon hem niet erg bekoren: "Diana was erg saai, ik ben altijd verbijsterd geweest dat het publiek haar zo adoreerde. Ze was knap en lief, maar ook dom."

Over Camilla 

Daarentegen is hij dol op Camilla, de hertogin van Cornwall: "Zij is 'the light of the party', heel sprankelend, humorvol, intelligent en hartelijk. Overal voor in, niet pretentieus. Ze heeft veel esprit. En haar smaak is best wild, vooral haar Philip Treacy-hoeden mogen er zijn. Als ik met een van hen moest samenwonen, deed ik het met haar."

 

Foto's © BSR Agency, Getty Images, illu's © Karl Lagerfeld

Laatste nieuws

Zie ook