BAFTA Awards en hertogin Kate droeg…

Je zal toch maar een diplomatieke jurk moeten kiezen voor het politiek meest beladen gala van het jaar...

Lees ook

Het was de meest besproken avondjurk van de maand: wat zou de hertogin van Cambridge dragen op de rode loper van het gala van de 71e British Academy Film Awards?

De opwinding heerste niet zozeer vanwege het glamourmoment in de Royal Albert Hall, maar meer om de politieke lading die het gala dit jaar had. Vooraf hadden vele actrices al aangegeven om, net als bij de Golden Globes, in het zwart te komen, als steunbetuiging aan de #TimesUp beweging die protesteert tegen seksueel geweld in de filmwereld. Er was zelfs een brief aan alle gasten over de officieuze dresscode gestuurd, met deze boodschap:

Het verzoek stelde Kate voor een onmogelijke keuze: door geen zwart te dragen, zou het lijken alsof de hele beweging haar niets deed. Maar wel zwart dragen druiste weer in tegen het royal protocol dat bepaalt dat leden van de koninklijke familie – en zeker de eredivisie van de Windsors – boven alle partijen moeten staan en geen politieke statements mogen maken.

Dus, wat deed Kate? Die liet zien dat ze haar rol als aanstaande koningin serieus neemt en kwam in een mosgroene, speciaal voor haar gemaakte, Jenny Packham.

Bescheiden, aan de donkere kant en niet al te opvallend – maar wél met een zwart fluwelen lint boven Baby Cambridge III, als stille geste aan het thema van de avond. Erbij een zwartfluwelen clutch van Mascaro.

Verder droeg ze een halve smaragdmijn aangevuld met louter diamanten. Delen van de parure maakten in 2014 al hun debuut, de ketting lijkt nieuw te zijn. Het is niet ongebruikelijk voor royals om een set stukje bij beetje uit te bouwen.  

Wat de hertogin ook had gekozen als kleding, het was haar hoe dan ook op kritiek komen te staan. Haar outfit lijkt een weloverwogen keuze te zijn, die getuigt van groot respect voor haar rol en haar schoonfamilie. Well played, Catherine. Well played. 

Nog even dit…

Als je hoogzwanger bent is het altijd fijn als je prins je even galant ondersteunt op de trappen, zeker als je hoge hakken draagt. 

Foto's © Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook