Fergie en de gok van € 2,6 miljoen

'No guts, no glory!' lijkt het motto te zijn van Sarah, hertogin van York.

Sarah Ferguson, hertogin van York, neemt een enorme gok met haar rechtszaak tegen Rupert Murdoch: het kan haar meer dan € 2,6 miljoen kosten. En of haar ex prins Andrew dit bedrag eventueel kan ophoesten?

De hertogin van York (58) sleept de mediamagnaat voor de rechter vanwege inkomstenderving. Een undercoverjournalist filmde haar namelijk terwijl ze olijk kwebbelend een vermeende sjeik toegang beloofde tot prins Andrew in ruil voor een kloeke som geld.

Dat werd een rel, Sarah de Schaamteloze is nu van mening dat het de schuld van de News Group Newspapers is dat ze € 45,2 miljoen aan inkomsten is misgelopen door reputatieschade. Alsof ze daar zelf helemaal geen rol in heeft gespeeld – het moet heerlijk zijn zonder enige zelfreflectie door het leven te gaan.

Anyway, die rechtszaak komt er, vermoedelijk in het najaar, als ook haar jongste dochter prinses Eugenie trouwt, in een sterk staaltje hoe-steel-ik-de-show-van-mijn-kind. En het kán natuurlijk zijn dat ze er een schadevergoeding uit weet te slepen, want iemand stiekem filmen en de beelden vervolgens openbaar maken, is verboden. Al staat ze ook weer niet ijzersterk, als royal omkoper die uit is op steekpenningen.

Uit documenten blijkt daar haar eigen juridische kosten worden geraamd op € 1.531400. De kosten van de verdediging worden geschat op € 1.075.550 euro. Verliest ze de zaak, dan moet ze ook de juridische kosten van de News Group Newspapers betalen, wat opgeteld op een post van ruim € 2,6 miljoen komt. De hertogin is nu al € 364.000 kwijt aan haar advocaten en is met haar gebruikelijke enthousiasme al voor € 135.700 over haar budget heen gegaan.

Niet duidelijk is hoe ze de rechtszaak financiert, want Fergie zit eeuwig op zwart zaad en is voor haar altijd nog prettige leven – ze verplaatst zich nog immer met een auto-met-chauffeur – grotendeels afhankelijk van de Windsors. We voorspellen een Hete Herfst voor de hertogin. 

Foto's © Simon & Schuster, Getty Images, BSR Agency

Laatste nieuws