Royals in kant: the good, the bad & the ugly

Prinsessen in zwart kant? Het zou verboden moeten worden.

Lees ook

Chantilly, Cluny, Valenciennes – kant heeft een uitstekende reputatie. Het is chic en romantisch, maar kan ook onvoorstelbaar truttig zijn. En dan komt zelfs een prinses er niet mee weg…

Koningin Rania van Jordanië, normaal gesproken bekend om haar goede smaak, had een heerlijke modemisser in paars kant.

Die haar – shock & horro – dikkig maakte. All-over broderie is een look die alleen Laura Ingalls kan hebben. En pasgeboren baby's. Maar zelfs dan nog niet in paars. 

Allover petrol kant: prinses Beatrice, Ascot 2014, plakhaar en een manchet met een blauwe steen – just, no.

Prinses Eugenie van York: fel aquablauw kant met een witte panty, het is geen look die je snel bij Dior zal zien.

Erger nog zijn Eugenies experimenten met zwart kant en glimmende panty's, die haar een tuttige weduwelook geven.

Zelfs een glamourprinses als Madeleine van Zweden komt er niet mee weg: zwart kant maakt snel log en ouwelijk.

Nude kant dan? Ook niet echt een killer look, vooral niet met een rok op kruishoogte: heel gewaagd voor een koningin als Letizia.

Hoe moet het dan wel? Prinses Caroline van Hannover doet het even voor in een Chanelletje: wit kant, niet teveel, beetje bloot, stevig contrast.

Zonder contrast wordt het snel bruidsachtig, al komt prinses Sirivannavari Thailand er wel mee weg: hip kant, toch zedig, very princessy en die kick-ass schoenen met stekels maken de look toch weer spannend.

Het is een béétje jaren zeventig vitrage, de jas die prinses Charlene van Monaco hier aanheeft. Maar met een glamelia (een gigabloem opgebouwd uit bloemblaadjes) en een serieuze split wordt het toch best appetijtelijk.

Niemand die kant zo goed doet als de hertogin van Cambridge. Ze is er dol op, het past bij haar wat traditionele, romantische smaak en ze weet altijd feilloos voor de fijne variant te kiezen. Dit is een van haar beste keuzes in kant, Want broderie, dat is het gewoon net niet.

 

Foto’s © Getty Images, ANP, BSR Agency

 

Laatste nieuws

Zie ook