Ben je de jongste thuis? Dan is jouw rijstijl het veiligst

Over ons (de jongste) thuis, hoeft niemand zich dus zorgen te maken, wij gedragen ons áltijd keurig! (kuch)

Gaan jouw oudere broer en zus liever niet bij je in de auto zitten, omdat ze je rijstijl niet veilig genoeg vinden? Onzin, het is gebleken dat de jongste van het gezin de veiligste rijstijl heeft!

Ben jij degene jouw familie veilig naar de Franse Rivièra rijdt, of durft men het met jou niet aan en mag je alleen de dakdragers monteren? Het Britse autoverzekeringsbedrijf Privilege Car Insurance deed onderzoek naar de gevaarlijkste bestuurders. Ze ondervroegen 1395 autobestuurders en konden daar verrassende conclusies uit trekken. Wat blijkt? Oudere broers en zussen zijn vaker betrokken bij een auto-ongeluk dan het jongste kind.

Gevaarlijk

Naast dat ze vaker betrokken zijn bij een auto-ongeluk zijn er nog veel meer schrikbarende cijfers boven water gekomen: 89% van de oudere broers en zussen rijdt veel te hard en 35% ziet regelmatig een boete op de deurmat liggen. Naast dat ze zichzelf in gevaar brengen, nemen ze anderen ook vaak mee in hun gevaarlijke rijgedrag. Zo zou 47% wel eens andere bestuurders afsnijden en rijdt 46% over de doorgetrokken witte streep.

LEES OOK: Heftige gevolgen storm bij Katja Schuurman

BRON: PRIVILEGE CAR INSURANCE, BEELD: ISTOCK 

Laatste nieuws