Royal thema dressing: Máxima is hilarisch!

Een goed gestylde outfit kan een werkbezoek net even wat kracht bijzetten, weet Hare Majesteit.

Lees ook

Het is voor elke royal de knipoog van een geslaagd werkbezoek: een look die een beetje geïnspireerd is op het onderwerp van dienst.

Sommige royals kunnen het helemaal niet. Zo gaat kroonprinses Mary van Denemarken altijd zo neutraal mogelijk op pad en is ook kroonprinses Victoria van Zweden verrassend fantasieloos in een organisatie of goed een beetje extra 'umfelt' te geven. Koningin Máxima is er daarentegen briljant in en lijkt er ook zelf enorm lol aan te beleven om zich een beetje richting het doel van de dag te stylen en zo voor een extra mooi plaatje te zorgen. Even een paar voorbeelden:

Opening biologische vakbeurs? Groen moet je doen! (We verdenken de royal pubers ervan zich gek gelachen te hebben).

Als er iets met bloemetjes, bijtjes en plantjes op de agenda staat, verschijnt Hare Majesteit in natuurdessins met een van haar enorme tor-broches – gotta love her.

Voor het India Festival in 2008 bleek ze een beeldige sari als eerbetoon in de kast te hebben hangen…

… die in 2013 een comeback maakte bij het bezoek aan Singapore.

In Italië bezorgde ze ons de slappe lach door bij een voetbalclinic op te draven in een variatie op een doelnet. Links Edgar Davids.

En stylde ze zich voor een ultiem Hollands haringmomentje in rood-wit-blauw.

Prinses Charlene kan er ook wat van, die kwam met een Afrikaans halssierraad naar een atletiekmeeting waar ook haar thuisland Zuid-Afrika aanwezig was.  

Hare Doorluchtige Hoogheid Eerde haar overleden schoonmoeder bij de Princess Grace Awards met subtiele klavertjes: Grace kwam uit een Ierse familie, het klavertje (shamrock) is het nationale symbool van Ierland.

… en zette een Wereldnatuurfondsgala extra luister bij door uit te rukken met een panda op haar rok. As you do.

Hertogin Kate mag eveneens graag haar kleding aanpassen aan haar agendapunt. Bij een bezoek aan Mumbai dook er Oriëntaalse stof op…

…bij de Irish Guards was het één en al groen en klavertjes…

… en voor de Chelsea Flower Show kwam ze in mosgroen met een natuurthema.

Grappig is dat de grijze muis onder de kroonprinsessen ook de flair heeft om visuele grapjes te maken: voor een royal garden party trok prinses Stéphanie van Luxemburg een bloemetjesgordijn aan…

… en het jaar daarop een compleet tuintje!  

 

Foto © ANP / Getty Images / BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook