Schaamteloos: hertogin York casht op faux pas

Hare Schaamteloosheid Sarah Ferguson probeert een slaatje te slaan uit haar eigen uitglijder.

Lees ook

Enige ondernemingszin kan Sarah Ferguson niet worden ontzegd. De cash & carry hertogin wil 45,3 miljoen euro compensatie voor misgelopen werk, na een faux pas die ze zelf had begaan.

In 2010 sprak Sarah, de eeuwig op geld beluste ex van prins Andrew, af met een sjeik. Ze beloofde hem een ontmoeting met de prins voor 566.000 euro en zei dat Andrew alle deuren voor hem kon laten opengaan.

De sjeik bleek in werkelijkheid Mazher Mahmood te zijn, een undercover reporter voor News of the World, die filmde hoe de hertogin onchic cashte op haar ex-schoonfamilie.

Fergie beweert nu dat ze door 'reputatieschade' het volgende aan inkomsten is misgelopen:

  • € 4,8 miljoen voor 'een filmrol in een film van een Oscarwinnende producer
  • € 24,9 miljoen voor twee animatieseries: Fergie's Farm en Sofi on Safari
  • € 868.000 euro aan een 'high end' boekenserie
  • € 9,7 miljoen euro aan een promotiedeal rond gezondheidsproducten
  • € 6+ miljoen aan diverse commissies

 

De bedragen getuigen van buitengewoon veel zelfvertrouwen in haar weergaloze commerciële en persoonlijke aantrekkingskracht.

© QVC

Het valt namelijk te bezien of Sarah met een krultang of een blender in de weer op het shoppingchannel echt miljoenen zou hebben opgeleverd. Hoe dan ook, niet gehinderd door enige zelfreflectie over haar eigen scharrige rol in het geheel, eist ze nu dus € 45,3 miljoen van mediamagnaat Rupert Murdoch, destijds eigenaar van het inmiddels ter ziele gegane News of the World.

© BSR Agency

In de claim presenteert Sarah zich als "een trans-Atlantische zakenvrouw, met belangen in de filmindustrie, high finance, spreekbeurten, boeken en celebrity endorsements'. Toe maar. De verdediging heeft inmiddels laten weten dat de hertogin 'willens en wetens bereid was om een corrupte afspraak te maken om toegang tot prins Andrew te regelen'.

© ANP

En dat ze suggereerde dat gestes van een lid van de koninklijke familie konden worden gekocht en de handelsambassadeurrol van haar ex-man kon worden geëxploiteerd "voor de juiste prijs en als het geld naar haar ging".  

© ANP

Gezien haar eigen rol in het geheel is haar inzet van € 45,3 miljoen wel erg optimistisch, maar het is nu aan de rechter om zich over de claim te buiten. Wel jammer dat de ook afgeblazen lifestylecollectie House of Ferguson nooit het licht zal zien, we hadden ons intens verheugd op Fergie's Blaaskaakjes, Sarah's jokkebrokken en haar Eau de Shameless.

Lees meer:

 

Openingsbeeld © BSR Agency, bron: Daily Mail

Laatste nieuws

Zie ook