In deze 5 steden kun je prachtig wonen en hoef je nooit te werken

Tijd om je koffers in te pakken en te verkassen naar deze beeldschone steden waar je geen bal betaalt voor ware parels.

Tijd om je koffers in te pakken en te verkassen naar deze beeldschone steden waar je geen bal betaalt voor ware parels.

Dus je hebt genoeg van de kou en de regen en je hebt een flinke behoefte aan zon of je wilt gewoon eens een compleet andere omgeving? Het bedrijf Live and Invest Overseas adviseert mensen met verhuisplannen over een droombestemming waarvoor het spaarvarken niet helemaal aan gort geslagen hoeft te worden. Op deze superlocaties heb je een nieuw huis voor een appel en een ei.

1/ Lissabon, Portugal

Had je niet verwacht zeker? Dat de stad erg relaxed is wisten we, maar naar het schijnt kun je er ook erg goedkoop wonen terwijl je geniet van één van de mooiste  steden van West-Europa. Met een beetje mazzel heb je een klein huisje voor ongeveer 75.0000 euro en als je gaat huren kun je voor ongeveer 1.000 euro per maand klaar zijn. Dat is inclusief eten en dergelijke. De belastingen vallen in Portugal reuze mee dus dat scheelt.

2/ Cali, Colombia

Na alle horrorverhalen uit Narcos denk je misschien niet direct aan dit land of deze streek maar tegenwoordig is het er prima vertoeven. Het klimaat is het hele jaar aangenaam en juist wegens het verleden zijn alle prijzen sterk naar beneden geslingerd. Voor 800 euro per maand kun je alles hebben wat je hart begeert en voor 36.000 euro kun je een huis met drie slaapkamers en twee badkamers hebben. Probeer dat maar eens in de randstad. 

3/ Santa Domingo, Dominicaanse Republiek

De economie groeit gestaag in de Dominicaanse Republiek en de hoofdstad Santo Domingo heeft charme, goedkope huizen en genoeg om te doen. Voor 1.200 euro kan je hier met je partner de hele maand eten, de huur en een paar dagen stappen betalen. 

4/ San Pedro, Belize

Je wilt aan een Caribisch strand wonen, maar je hebt het even niet breed? Geen zorgen. In het vissersdorpje San Pedro vind je precies wat je nodig hebt. Als expat betaal je ongeveer 2.000 euro per maand aan huur, eten en de overige kosten. Een huisje aan het strand kan je zelfs, op zijn goedkoopst, minder dan 1.000 euro per maand kosten. 

5/ Saint-Chinian, Frankrijk

Iets dichter bij huis dan. In Frankrijk denk je snel aan Parijs of St.Tropez en dat zijn inderdaad toffe plekken om te bezoeken maar als je wilt verhuizen dan moet je hier zijn. Er is wijn, de Spaanse grens is in de buurt en binnen drie uur zit je in Parijs. Daarnaast is de omgeving beeldschoon en betaal je vrij weinig. Als stelletje kunnen jullie het beiden redden met 1.300 euro per maand. 

LEES OOK: Onthuld: Dit is de snack die Koningin Elizabeth altijd mee op reis neemt

BRON: PLAYBOY

Laatste nieuws