Wow: dít gaven de royal ladies in totaal uit aan kleding in 2017

Koninklijke outfits kosten wel een duitje of wat, helemaal als je een heel jaar goed voor de dag moet komen.

Lees ook

Koninklijke outfits kosten wel een duitje of wat, helemaal als je een heel jaar goed voor de dag moet komen. De website UFO No More besloot de uitgaven van de royal ladies eens op een rij te zetten. Wie gaf er het meeste uit?

Deze koninginnen en prinsessen doen mee aan de race: kroonprinses Victoria, prinses Sofia, prinses Madeleine, kroonprinses Mary, prinses Marie, prinses Charlene, kroonprinses Mette-Marit, hertogin Kate, Hare Koninklijke Hoogheid de Gravin van Wessex Sophie Helen Mountbatten-Windsor, koningin Letizia en koningin Rania. 

De website zegt dat het bij koningin Rania en kroonprinses Mary's kleding belangrijk is te bedenken dat kleding waarschijnlijk door belastingbetalers worden betaald. Al heeft het Hof dat nooit bevestigd. Voor kroonprinses Mary krijgt het kroonprinselijk echtpaar elk jaar een parlementaire lijfrente om al hun uitgaven te dekken. 

In totaal spendeerden de vrouwenin 2017 samen €916,127.12, dat bedrag is echter alleen vastgesteld uit outfits waarvan de prijs ook echt is vastgesteld. Dat wil zeggen dat bijvoorbeeld custom made jurken hier niet tussen zitten.

Op de eerste plaats komt koningin Rania, die 267,238.00 uitgaf om zichzelf te hullen in de mooiste outfits. Op de tweede plaats komt hertogin Kate, die totaal €129,560.51 uitgaf. Op de derde plaats komt kroonprinses Mary van Denemarken, met een totale uitgave van €91,869.22. 

In deze volgorde gaven de royal ladies geld uit (van hoog naar laag)

1. Queen Rania of Jordan
2. Catherine, Duchess of Cambridge
3. Crown Princess Mary of Denmark

4. Princess Charlene of Monaco
5. Sophie, Countess of Wessex
6. Queen Letizia of Spain
7. Crown Princess Victoria of Sweden
8. Princess Sofia of Sweden
9. Princess Madeleine of Sweden

10. Crown Princess Mette-Marit of Norway
11. Princess Marie of Denmark

UFO No More maakte ook nog een andere handige tabel:

BRON: UFO NO MORE, GETTY IMAGES

Laatste nieuws

Zie ook