Zwijmel! Expositie met royal sprookjesjurken

Voor het geval je al het gouddraad eens van dichtbij wilt bekijken lenen de Zweedse royals hun jurken aan een tentoonstelling.

Lees ook

Alsof de Zweedse royals ons hebben horen jubelen over de beeldige japonnen waarmee ze de koninklijke sprookjesfactor hoog houden, wordt er prompt een tentoonstelling aangekondigd.

Zowel het Zweedse als het Deense hof leent een aantal topstukken uit aan 'Secrets of Couture'. Deze expositie in Sven-Harrys Konstmuseum toont internationale couture van onder andere Balenciaga, Alexander McQueen voor Givenchy, Balmain en Stéphane Rolland.

Balmain was ooit, toen het label nog niet eens wist hoe je 'Kardashian' spélde, een van de lievelingsmerken van koningin Silvia.

Daarnaast worden ook Scandinavische topontwerpers getoond, zoals Jørgen Bender, Augusta Lundin en Pär Engsheden (tevens een van de creative directors van de expo), Ida Sjöstedt, Bea Szenfeld en Sarah Hayes & Aspar Karahynseinov voor H&M.

Kroonprinses Victoria van Zweden werkt vaak samen met de speciale couture afdeling van H&M en schitterde bij de Nobelprijzen al eens in een japon die grotendeels was gemaakt van gerecyclede materialen.

Te zien zijn in ieder geval twee jurken van koningin Silvia, twee van kroonprinses Victoria en minimaal een van prinses Sofia. Niet bekend is wat de Denen leveren, maar koningin Margrethe, kroonprinses Mary en prinses Marie hebben ook de nodige kilometers ruisende zijde in de kast hangen, dus yay!

Secrets of Couture is van 26 januari tot 2 april 2018 te zien in Sven-Harrys Konstmuseum, in het centrum van Stockholm.

LEES OOK: 10 sprookjesjaponnen van échte prinsessen

 

Foto's © ANP / Patricksson Communication

Laatste nieuws

Zie ook