Koningin Margrethe trolt critici met bontmantel

Na vele handen schudden gaat de Deense vorstin er éven bij zitten (en laat de rest lekker staan).

Lees ook

Voor het zoveelste onderdeel van de nieuwjaarceremonies van de Deense royals, wenste Hare Majesteit even een puntje te maken.

De koningin trolde wederom elke dierenactivist op aarde door uit te rukken in haar langste, meest opulente nerts. Dat schoot volgens Margrethe als statement nog tekort, zodat ze ook een jurk met manchetten van bont aan had. Bont op bont vindt zelfs de Nouveau Russe een faux pas, maar de vorstin is volkomen autonoom en bepaalt zelf wel wat hot is.

En dat is deze jas letterlijk en figuurlijk. In Denemarken zwelt de kritiek op het feit dat ze zoveel bont draagt, iets wat haar uitsluitend stimuleert om nóg meer bont uit de kast te halen. Een beetje zoals ze zich door een persconferentie rookte, toen er kritiek was op díe gewoonte. That's our Daisy.

De jurk figureerde al vele malen eerder bij deze gelegenheid, zelfs vorig jaar ↑ nog (zo lui!). Frederik was toen nog glad geschoren, maar viert dit jaar zijn midlife-momentje met een scruffy hipsterbaardje.  

De diplomatieke receptie is al even feestelijk en chic als het banket op 1 januari, maar dan zonder tiara's (altijd jammer). Na het schudden van vele handen en lang staan, vond Hare Majesteit (77) het welletjes en liet een riante stoel aanrukken. En niets levert zo'n fijn kijkje in de koninklijke hiërarchie als een zittende koningin, die zich verwaardigt de gasten de hand te drukken en intussen haar opvolger en zijn vrouw demonstratief laat staan. It's good to be queen.  

Kroonprinses Mary gooide haar Lasse Spangenberg met bijbehorende cape in de herhaling…

…en deelde een pretje met haar echtgenoot. 

Leuk aan de ontvangst van het Corps Diplomatique is dat veel diplomaten trots in de kleding van hun land komen.

Dat levert mooie plaatjes op…

Met vrolijke kleuren…

… en soms ook iets met een Oktoberfest-gehalte, ditmaal geleverd door Slowakije.

We verdenken Margrethe ervan dit enig te vinden, want Hare Harlekijn houdt wel van opvallende kleding.

LEES MEER: Koningin Margrethe alweer aan het werk

Foto's © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook