7 x fashion à la Fergie, altijd genieten

Fashion faux pas? Mais non, de hertogin van York heeft een interessante smaak en pakt graag uit met haar creaties.

Lees ook

Waar ze haar kleding vandaan haalt, is schimmig. Maar Sarah Ferguson, hertogin van York, ziet er altijd wel opvallend uit en haar smaak is… interessant.

Fergie, de ex van prins Andrew, leent regelmatig kleren van haar dochters, prinses Beatrice en prinses Eugenie van York. En heeft verder geen onbegrensd budget, zodat ze graag mag shoppen in de wat obscure collecties van vriendinnen te Londen, waaronder een paar Russische dames die je misschien voorbij hebt zien schuiven in realityshow 'Meet the Russians'. En dat levert soms wat… aparte combinaties op, zoals…

Deze combinatie in zwart-wit, met een hoog kanten-kleedjes-gehalte (wel een beetje jammer van de uitpuilende sideboob en de rommelige achterkant…).

Een jurk die eruit ziet alsof hij je wil wurgen is nooit een flatterende look.

Wederom zwart en wit, Fergie's go-to combinatie. Omdat wit helemaal niet buikig maakt, blijkbaar. En dit is geen choker meer, dit neigt naar een nekbrace.    

Fergie maakt hier een ambitieuze keuze, waarbij de hangende buste en volant die extra aandacht naar de buik en heupen trekt ronduit avant-garde is. Volant én voorsplit is bovendien best een unieke combi, dat zie je Lagerfeld niet snel verzinnen.

Donkerblauw staat de hertogin geweldig, maar om dat nu te fuseren met het lijfje van een kunstschaatspakje – daar is moed voor nodig.

Uiteraard zijn er geen regels over het aantal draperieën per jurk. Maar alleen Fergie waagt het om draperieën te combineren met glanzend faux fluweel, laagjes, ruches én de rokversie van gordijnen embrasse, #fashionfever.  

Altijd een uitdaging: op de rode loper de concurrentie aangaan met Hollywood. Fergie gooide in dit geval haar hertoginnelijke gemoed in de strijd, in de vorm van een decolleté waar men te Buckingham Palace van naar het parelsnoer zou grijpen. Kudos.

Nou vooruit, nog ééntje dan: Fergie en prins Andrew in 1988. Omdat het een gouden fashionwet is je stola bij je haar te matchen.

 

Alle foto's © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook