Annechien Steenhuizen: “Ik ben wel een beetje klaar met al dat feesten”

Onverstoorbaar presenteert Annechien Steenhuizen dagelijks het ‘Journaal’.

Lees ook

Onverstoorbaar presenteert Annechien Steenhuizen dagelijks het ‘Journaal’.Kijkers houden hun adem in. Vanwege het nieuws, maar vooral uit vrees dat de presentatrice op haar torenhoge hakken een misstap maakt. Maar misstappen, die maakt Miss Journaal niet. Behalve als studente. “Dat was één groot feest.”

tekst THEATIJSSEN foto’s MIKE VAN DEN TOORN styling HANNA SUURLAND haar en make-up MARIE-SOPHIE STEENAERT assistente styling KARIS VAN CADSAND

KROEG VS RODE LOPER

“Tijdens het eerste jaar dat ik Journalistiek studeerde in Utrecht mocht ik nog niet op kamers van mijn ouders. Ik moest eerst mijn propedeuse halen. Heel slim van ze, want ze kennen hun dochter, haha. Het was voor mij natuurlijk irritant, omdat al m’n vrien- den lekker op kamers gingen. Het eerste jaar keek ik m’n ogen uit. Voelde me echt een groentje. Maar toen ik eenmaal op kamers ging, werd het een groot feest. Ik was elke avond op pad; naar de kroeg of eten met vrienden. En zat dan de volgende dag gewoon weer op m’n stageplek of in de collegezaal.

"Ik vind het nog steeds leuk om uit te gaan, te dansen of in een bar te hangen. Maar we gaan wel veel minder sinds we kinderen hebben. We eten wat vaker met vrienden bij ons thuis bijvoorbeeld en af en toe komt de oppas en gaan we op stap. Ik ben ook wel een beetje klaar met al dat feesten, want de volgende dag staan de kinderen wel weer aan m’n bed. Wat feestjes betreft ben ik niet zo’n rode-lopertype. Ik ga weleens naar een première of event, maar dan neem ik altijd de zijdeur. Vroeger ging ik nogal eens naar het Filmfestival, maar ook dan ging ik niet over de rode loper. Dat hoeft voor mij niet zo.”

SKINNY BITCH VS MAAT 38

“Ik doe niet aan diëten. Daar heb ik geen zin in en volgens mij werken ze ook niet. Toen ik nog een tiener was, heb ik een keer Komkommer-slank geprobeerd. Dat zijn afvalpillen die ontzettend laxerend werken. Ik zat alleen maar op de wc. Dus van afvalpillen ben ik toen meteen genezen. Ik let sindsdien gewoon op wat ik eet: vers en gezond. En nee, ik ben niet altijd blij geweest met m’n gewicht. Maar dan kijk ik naar foto’s van een paar jaar terug en denk: waar maakte ik me toen in godsnaam druk over? Daardoor denk ik tegenwoordig: ik moet me ook nú niet druk maken. Dit is mijn lijf, mijn bouw. Ik zorg dat ik gezond blijf door te sporten en gezond te eten. Qua sporten lig ik twee keer per week in een – niet lachen – warmtecabine waar het 50 graden Celsius is. Daarin doe ik dan een lesje krachttraining van een halfuur. Mijn dochter gaat weleens mee, zij vindt het altijd Sneeuwwitje-achtig, omdat het op een glazen kist lijkt. Nou moet ik ook zeggen: het is elke keer een klein beetje doodgaan, haha. Daarna doe ik dan soms nog een High Intensity Interval Training of ik ga hardlopen. Ooit deed ik dat drie keer per week, maar daar is de laatste tijd een beetje de klad ingekomen.

Als ik mensen hoor zeggen dat tv vijf kilo dikker maakt, moet ik altijd hard lachen. Volgens mij klopt dat echt niet meer. Ik heb zelf in elk geval nooit het idee gehad dat ik dikker overkom op tv. Dat is volgens mij een achterhaald beeld van toen iedereen nog bolle beeldbuizen had, tegenwoordig heeft iedereen toch een flatscreen? Als mensen me in het echt zien, hoor ik wel vaak: ‘Wat ben jij klein!’ De camera’s bij het ‘NOS journaal’ staan zo opgesteld zodat de presentatoren wat meer statuur krijgen. En die hakken werken ook mee. Met mijn 1.70 meter ben ik overigens vrij gemiddeld.”

Meer lezen over Annechien? De nieuwe Beau Monde ligt vanaf morgen in de winkels.

Laatste nieuws

Zie ook