Science says: het hebben van een zus maakt je gelukkiger

At the end of the day ben je nu je ouder bent toch heel blij met haar.

Lees ook

Je kon je broer of zus – en misschien nog steeds – vroeger waarschijnlijk weleens achter het behang plakken, maar at the end of the day ben je nu je ouder bent toch heel blij met haar.

Uit onderzoek is dan ook gebleken dat een zus je leven een stuk leuker maakt en je hier vervolgens een gelukkiger persoon van wordt. En met de feestdagen voor de deur is het misschien wel hét ideale moment om haar eens in het zonnetje te zetten!

Kleding 

Van het stelen van elkaars kleding tot aan elkaar de schuld geven: grote kans dat ook en jij en je zus het allemaal hebben meegemaakt. Grote kans dat je vroeger dan ook weleens gefantaseerd hebt over een leven als enig kind. Maar hé, ondanks dat jullie elkaar back in the days weleens de tent uit hebben gevochten, konden jullie stiekem ook zeker niet zonder elkaar en heeft het nu ook veel voordelen.

Optimistisch

Uit het onderzoek van De Montfont and Ulster Universities uit het Verenigd Koninkrijk is gebleken dat je van een zus optimistischer in het leven staat. Van de 571 respondenten bleek dat degenen die een zus hadden veel meer tevreden waren met hun leven dan de mensen die geen zus hadden. De voornaamste reden hiervan is dat vrouwen zichzelf meer open stellen dan mannen en er dus beter gecommuniceerd wordt. 

En zeg nou eerlijk: er is niemand die jou beter kent dan zij…

LEES OOK: Halfzus Meghan laat zich uit over 'Princess Pushy'

BRON: MARIE CLAIRE, BEELD: ANP

Laatste nieuws

Zie ook