Nog even genieten van Winterpaleis Het Loo

Het paleis gaat voor drie jaar dicht, dus je hebt een goede reden om nog één keer koninklijk te gaan schaatsen.

Lees ook

Het is een nu of nooit meer-momentje: tot en met 7 januari toont museum Paleis Het Loo de mooiste serviezen, tafelstukken, glas en kristal uit de kast van alle eerdere edities van ‘Winterpaleis Het Loo’.

In het paleis worden diverse tafels in het paleis feestelijk gedekt. Traditioneel versierde kerstbomen, handgemaakte groenversiering en een échte ijsbaan op het Stallenplein maken het Winterpaleis compleet.

In de Koetshuizen staan rijtuigen, sleden en auto’s, zoals gebruikt door de Oranjes. Tijdens de kerstvakantie zijn er ook speciale kinderactiviteiten en de restaurants bieden een toepasselijke winterse menukaart.

Vanwege de aanstaande renovatie is het voorlopig de laatste keer dat de kerstopstelling met gedekte tafels en versierde kerstbomen in het paleis is te zien.

De presentatie is mogelijk dankzij bruiklenen uit de Koninklijke Verzamelingen. De Eetkamer van Prinses Margriet in de Oostvleugel wordt dit jaar definitief voor de laatste keer opengesteld.

In de Oostvleugel is de tafel gedekt met een deel van het nieuwe servies van het koningspaar, dat sinds dit voorjaar wordt gebruikt bij staatsbanketten en officiële diners met buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders en ambassadeurs.

Het is ontworpen in de traditie van het ‘Delfts Blauw’, met het monogram van de Koning met de Koninklijke kroon. Ontwerptekeningen en een filmpje tonen het maakproces.

Voor kaarten kun je terecht op Winterpaleis Het Loo. Het Paleis is gesloten op maandag 1 januari. Vanaf 8 januari 2018 sluit museum Paleis Het Loo de deuren van het hoofdgebouw voor een drie jaar durende renovatie en uitbreiding. De tuinen en stallen blijven van april tot en met september toegankelijk voor het publiek.

 

Foto's © ANP / Paleis Het Loo / Groen Vandaag

Laatste nieuws

Zie ook