6x bijzondere royal kersttradities

De royals houden er wel een paar verbazingwekkende gewoontes op na.

Lees ook

Gister was het weer tijd voor de Britse kerstlunch op Buckingham Palace, waar ook Meghan Markle voor het eerst bij aanwezig was. De kerstlunch is één van de vele tradities die niet gemist mag worden door een Engelse royal, maar de familie van The Queen heeft er nog meer. We hebben de 6 opvallendste voor je op een rijtje gezet!

Kerstkaarten

De kerstkaarten van de Queen worden persoonlijk ondertekend en geloof ons: dit is nogal een karweitje, aangezien ze er enorm veel moet versturen. Het is dan ook onmogelijk om de kaarten rond de feestdagen allemaal nog te ondertekenen, waardoor de kerstkaarten in de zomervakantie al voorzien worden van een handtekening. Dat noemen we nog eens vooruit plannen!

Cocktails

Op kerstavond eten de royals gezellig met elkaar onder het genot van een goed glas champagne. Wanneer de champagneflessen en de borden eenmaal leeg zijn, maken ze plaats voor een stel heerlijke cocktails. Ieder lid van het Britse koningshuis heeft overigens zo z'n eigen favoriet. Zo wordt koningin Elizabeth erg blij van een Zaza cocktail, is Charles juist weer van een Cherry Brandy en zijn William en Harry dol op Sandringham cider. Dat belooft nog gezellig te worden met al die cocktails. 

Thee

In de beeldige White Drawing Room in landhuis Sandringham drinken de royals een chic kopje thee. Royal chef Darren McGrady maakt de favoriete thee van de royals klaar: jam penny. En daarbij moet natuurlijk iets lekkers geserveerd worden. Voor bij de thee maakt hij dan ook de lekkerste sandwiches en scones voor de familie. De scones moeten overigens wel voldoen aan een opvallende eis: ze moeten even groot zijn als een 50 pence munt. 

Cadeaus

De kinderen hebben de hele dag moeten wachten om hun cadeautjes uit te pakken, maar het lange wachten wordt uiteindelijk beloond. Na het drinken van de thee op kerstavond komen de pakjes tevoorschijn. Toch worden George en Charlotte niet enorm verwend. Een paar cadeautjes is meer dan genoeg vinden William en Kate.

Kerk

De royal family bezoekt in eerste instantie de St. Mary Magdalene kerk. Hier wordt speciaal voor de familie een privé kerkdienst gehouden. Bij het bezoek aan deze kerk is het allemaal wat minder formeel, zo kunnen de royals de dag rustig opstarten na alle cocktails van de vorige avond. Na de dienst kleden ze zich chic aan, om aanwezig te zijn bij een tweede, publiekelijke kerkdienst. Het is dus lang stilzitten voor de kinderen. 

Filmavond

Na het bezoeken van de twee kerken, trekken de royals een comfortabele outfit aan om de hele avond films te kijken in de balzaal op Sandringham. Op één van de muren is een scherm geïnstalleerd waar de familie kan genieten van de allerleukste kerstfilms. Gezellig!

LEES OOK: Hoeveel cadeautjes kunnen George en Charlotte onder de boom verwachten?

BRON: POPSUGAR BEELD: GETTY 

Laatste nieuws

Zie ook