Terugblik op 2017 met Amalia, Alexia en Ariane

Het is opvallend hoe vaak de prinsessen van Oranje dit jaar in beeld kwamen, al dan niet met hun ouders.

Er is heel veel wat we niet weten over de prinsessen van Oranje. Maar soms lekt er toch wel eens wat uit over deze leuke meiden.

Zo kwamen we er dit jaar achter dat Ariane jazzballet heeft ontdekt en Alexia aan wedstrijdzwemmen doet. En dat de koning en koningin dan braaf met van die zwembadsloffen om hun schoenen op de tribune zitten (o, een foto daarvan…)

We weten ook dat vooral de koningin nog vaak prinsessen en hun vriendinnen naar uitwedstrijden van de hockeyclub rijdt en dat de meisjes de oude mobieltjes van hun ouders krijgen, maar dat alle, al dan niet stiekeme, pogingen om op de socials te komen radicaal de kop in worden gedrukt. What else?

Tijdens de wintersportvakantie bleek dat de dames zich niet meer zo makkelijk dingen laten voorschrijven. Op het voorstel van fotografen om even leuk in de sneeuw te gaan liggen, kwamen drie dodelijke blikken. En het trio vlijde zich pas in de sneeuw toen de Majesteiten dat éérst deden.

Alexia vond het uiteindelijk echt te awkward voor woorden. Het gaat echt enige worden op de Eikenhorst / Huis Ten Bosch als ze alle drie tegelijk puberen.

De prinsessen waren in februari ook op de Londense bruiloft van socialites Filippos Lemos en Marianna Goulandris met koningin Máxima en koning Willem-Alexander. Kroonprinses Amalia droeg een jas van haar moeder (zo chic!) en een veelbelovende Self-Portrait jurk. Alexia en Ariane waren bruidsmeisjes.

Hun vader werd vijftig jaar en vierde dat uitbundig. Triple A was onder andere bij het grote privéfeest in de stallen van Paleis Noordeinde.

En uiteraard waren ze ook van de partij op Koningsdag in Tilburg…

… waar ze af en toe leuk ontsnapten voor even een gezusterlijk momentje. 

Voor de zomerse fotosessie arriveerden de prinsessen met hun ouders per sloep in Warmond wat oer-Hollandsche plaatjes opleverde.  

De zomervakantie werd onderbroken voor een verdrietige gebeurtenis: opa Zorreguieta overleed in augustus in Buenos Aires…

…en werd daar een paar dagen later begraven.

Na de zomer volgde Alexia, met een blik alsof ze wekker haar wat te vroeg was afgegaan, haar oudere zus naar het Sorgvliet.

Nog een beetje ter gelegenheid van het kroonjaar van Willem-Alexander werden er nieuwe portretfoto's gemaakt, ditmaal door Erwin Olaf, wat bijzondere beelden opleverde. 

In oktober zaten de meisjes met hun ouders en de familie Zorreguieta in Patagonië, na eerst een paar dagen in het noorden van Argentinië te hebben doorgebracht. Ze verbleven toen in de provincie Corrientes. "Er waren drie busjes, en de koning bestuurde daar één van," zo meldden de Argentijnse media en wij zien het onmiddellijk voor ons, want Zijne Majesteit stuurde ook persoonlijk zijn gezin in een busje naar zijn eigen verjaardagsfeest. Voor de kust van Puerto Madryn werden ze gezien bij het walvisspotten. Eerlijkheidshalve moet er gezegd worden dat er meer walvissen dan prinsessen te zien waren: als ze willen, kunnen ze briljant onder de radar blijven. 

Laatste nieuws