Chefkok Inan Sahin over een luxe kerstdiner: “Met kip ben je in je comfortzone”

We gingen voor de beste kerstdiner-tips langs bij executive chef Inan Sahin van Bodon, La Grande Brasserie Amsterdam.  

Omdat we bij Beau Monde graag tips krijgen van mensen die verstand van zaken hebben, gingen we voor de beste kerstdiner-tips langs bij executive chef Inan Sahin van Bodon, La Grande Brasserie Amsterdam.  

Hoe maak je van een standaard kerstdiner een glamourous kerstdiner?  
“Ga voor producten die je goed kent. Zet veel verschillende dingen op tafel in plaats van op Eerste Kerstdag voor ’t eerst in je leven een grote kalkoen in de oven te schuiven. Haal een mooie kip bij de poelier en veel bijgerechten. Juist met die bijgerechten kun je zo’n tafel goed vullen. Ziet er meteen leuk en rijk uit. Met kip ben je waarschijnlijk ook meer in je comfortzone. De tijd die je daardoor overhoudt, kun je besteden aan de aankleding van de tafel.” 

Doen jullie bij Bodon ook nog iets extra’s qua aankleding? 
“Zeker. Wij gaan onze jaren twintig-stijl nog wat verder doorvoeren. Dus net wat meer zilver, net wat meer showeffect. In ons interieur hebben we natuurlijk al veel bijzondere, glamourous elementen. Maar tijdens de feestdagen willen we de sfeer van ‘The Great Gatsby’ benaderen. Zo flamboyant mag het dus worden. En waarom zou je dat thuis ook niet kunnen proberen?” 

Heb je, behalve die mooie kip van de poelier, nog andere aanraders voor het kerstdiner? 
“Wil je kip, neem dan de Mechelse Koekoek, een supermooie blauwe kip. En als je iets met duif wil doen, kun je het beste de Hollandse houtduif pakken. Ga je voor wild, dan raad ik Hollandse herten aan. Zoek het met de ingrediënten dus dichter bij huis. Die trend is natuurlijk allang ingezet. Los van dat het beter voor het milieu is, is het fijn om precies te weten waar alles vandaan komt.” 

Meer kerstdiner-tips van chefkok Inan Sahin? Check komende donderdag Beaumonde.nl!

Eten bij Bodon, La Grande Brasserie? Dat kan! Neem contact op via: Bodon, La Grande Brasserie (Amsterdam) [email protected], +31 (0)20 570 57 24.

Laatste nieuws