Zo schrijf je een kerstkaart aan de royal family

Spannende tijden...

 Om de traditie van kerstkaarten schrijven er toch nog een beetje in te houden kan je natuurlijk een kaart naar de geliefde Engelse royal family sturen. Weet je niet waar je moet beginnen en hoe je dit het beste aan kunt pakken? Wij hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.

De kaart

Een brief of kaart schrijven aan The Queen is nogal een uitdaging, je moet goed Engels kunnen schrijven en daarnaast rekening houden met de standaard regeltjes: om te beginnen open je je brief altijd met ‘Madam,’ hierna vertel je dat je de royal family via deze weg graag fijne feestdagen wil toe wensen en schrijf je er een klein verhaaltje om heen. Maar hou het kort! Vergeet daarnaast de koningin niet aan te spreken met ‘Your Majesty’s’. Als je tevreden bent over de tekst sluit je af met: 'I have the honour te be, Madam, Your Majesty’s huble and obedient servant', waaronder je je naam zet. Best te doen toch?

Adres

Als je brief af is en je blij bent met het resultaat moet alleen nog het adres en een postzegel op de envelop en dan gaat 'ie op weg naar de royal family. Het adres is als volgt: 

Her Majesty The Queen
Buckingham Palace
London
SW1A 1AA

Antwoord

En dan misschien het spannendste van alles: krijg je antwoord? De koningin ontvangt enorm veel brieven en vooral met kerst stromen de brieven en kaarten met lieve wensen binnen. Helaas is het daarom niet mogelijk om iedereen een brief terug te schrijven maar toch probeert ze elk jaar haar best te doen om zo veel mogelijk mensen antwoord te geven. Wil je écht graag een antwoord terug dan is het slim om meerdere kaarten te versturen. Op deze manier hou je je Engels schrijfvaardigheid ook nog een beetje op pijl. 

En dan is het wachten aangebroken, maar mocht er een dikke, crémekleurige brief op de deurmat vallen dan weet je genoeg: dat moet wel een antwoord zijn op jouw kerstkaart. Inlijsten maar, want niet iedereen kan zeggen dat hij een brief van de Engelse koningin heeft ontvangen. 

LEES OOK: We krijgen deze kerst het liefst een kaart van déze BN'er

BRON: THECROWNCHRONICLES BEELD: GETTY

Laatste nieuws