Japan: Masako oefent op keizerin-kapsel

Het Japanse hof is zó streng dat er letterlijk geen haar verkeerd mag zitten bij kroonprinses Masako.

Lees ook

Sinds er een officiële datum is vastgesteld voor de abdicatie van de Japanse keizer Akihito, oefent aanstaande keizerin Masako vlijtig op een passend kapsel.

Akihito treedt af op 30 april (populaire abdicatiedatum, blijkbaar) in 2019. Op 1 mei volgt zijn zoon, kroonprins Naruhito, hem op. En wordt kroonprinses Masako keizerin, wat om nóg meer ijzeren discipline vraagt. Inclusief een tijdloos kapsel dat onder geen enkele omstandigheid aanstootgevend kan zijn. Een béétje zoals dat van haar schoonmoeder Michiko. De look gaat al aardig die kant op, kijk maar:

In maart was het voor Masako een losse staart met dito pieken, bij het afzwaaien van dochter prinses Aiko van de Gakushuin Girls' Junior High School in Tokio.

In maart hing het haar van Masako grotendeels los van de ontvangst van koningin Letizia en koning Felipe van Spanje.

Bij het bezoek van kroonprinses Mary en kroonprins Frederik van Denemarken in oktober werd het een Franse paardenstaart, maar al meer getemd.

En op de foto's voor haar 54ste verjaardag is al een beetje duidelijk hoe Masako's kapsel er over 505 dagen vermoedelijk voorgoed uit zal zien. Laten we hopen dat ze van de tussentijd gebruik maakt om het nog eens lekker los te gooien.

Lees meer: 

 

Foto's © ANP

Laatste nieuws

Zie ook