Prinses Birgitta: glamour voor het leven

Als Koninklijke Hoogheid op je 80ste nog op hoge hakken in een minirok rondlopen: prinses Birgitta van Zweden rocks.

Lees ook

Hoe leuk is het om oud te worden à la prinses Birgitta van Zweden? Op je tachtigste nog in een minirok en Beau Monde-roze faux fur over een designbeurs lopen – Birgitta rocks.  

Hare Koninklijke Hoogheid is een zus van koning Carl Gustaf van Zweden en had zich in Hong Kong vervoegd om daar Zweedse waar te promoten tijdens de Business of Design Week.

En liep daar haar neef prins Carl Philip tegen het lijf. Die is zelf een bekende Zweedse designer en had er iets te openen. Dat gaf meteen een mooie gelegenheid tot een kleine reünie, want Birgitta kon vorige week niet bij de doop van Carl Philips zoon prins Gabriel zijn.

Birgitta is de enige van alle zussen van Carl Gustaf die met een prins is getrouwd, Johann George von Hohenzollern. Ze is altijd al heerlijk eigenwijs geweest. 

Toen ze voor haar huwelijk katholiek wilde worden en van de bisschop geen toestemming kreeg omdat die 'twijfelde aan haar spirituele toewijding' stak ze een sigaret op, zei 'Graag of helemaal niet' en trouwde gewoon in de prinselijke kapel van het paleis van Sigmaringen van haar schoonfamilie: it's good to be royal.

Johann Georg is in 2016 overleden, het stel woonde toen al 26 jaar niet meer bij elkaar (hij resideerde sinds 1990 in München), maar bleef hardnekkig getrouwd, ging samen naar Zweedse royal events en vierde zelfs vrolijk hun gouden bruiloft in 2011. Het was hun manier om het 'fris te houden', aldus de prinses.

Bij de Birgitta-look horen slangenleren pumps met van die enge kunststof zijkanten waar ook koningin Máxima zo dol op is…

…en diamanten, heel veel diamanten…

… en uiteraard een fonkelnieuw designertasje in roze.  

Birgitta woont al jaren op Majorca, waar ze haar eigen golftoernooi heeft. Op het eiland geniet ze, gepekeld door zon, wijn en nicotine,  van bridge met vrienden en cocktails slurpen met vriendinnen en is ze de absolute societykoningin. Well played, Birgitta. Well played.

 

Foto's © BSR Agency / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook