Onderzocht: trouwen verkleint de kans op dementie

Niet getrouwd? Geen zorgen, het scheelt je weer heel wat grijzen haren.  

Lees ook

Er zijn verschillende dingen die je kan doen om de kans op ziektes te verkleinen. Meer sporten en gezond eten bijvoorbeeld, maar sinds kort hoort ook trouwen in dit rijtje thuis. Onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat een huwelijk de kans op dementie verminderd.  

Deelnemers

Onderzoekers deden onderzoek naar dementie en stuitten daarbij op een opmerkelijk resultaat, wat blijkt: getrouwde mensen hebben een minder grote kans op dementie. Ze hebben het onderzoek gedaan onder 800.000 deelnemers uit verschillende landen en werelddelen. Onder de deelnemers bevonden zich zowel getrouwde mensen als singles en weduwen.

Levensstijl

Wat bleek? De mensen die hun hele leven single zijn, hadden 42% meer kans op dementie. Ja, echt! Deze resultaten zijn schrikbarend hoog. De onderzoekers zijn er nog niet helemaal uit waarom getrouwden mensen een minder grote kans op dementie hebben, maar denken dat partners elkaar stimuleren om gezond te leven: dus meer sporten, gezonder eten en niet roken en drinken. Deze factoren verminderen dementie en klinken daarom als een logische verklaring.

Niet getrouwd? Geen zorgen, dat heeft ook zo z'n 'voordelen'. Het scheelt je weer een hoop grijze haren.  

LEES OOK: Gordon deelt eerste kiekjes van bruiloft

BRON: ELLE BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws

Zie ook