Kopie inhuldigingsjurk van Máxima in nieuwe Netflix film

Jan Taminiau stelt het enorm op prijs dat hij anderen inspireert met zijn werk.

Lees ook

Misschien wel de mooiste jurk door Máxima ooit gedragen: de blauwe inhuldigingsjurk. De jurk viel bij iedereen in de smaak en blijkbaar ook bij de kostuumontwerper van de nieuwe Netflix Original film: A Christmas Prince. Hij besloot de jurk na te maken en de koningin in de film een exemplaar aan te geven die wel heel veel weg heeft van de originele Jan Taminiau jurk.

Royal jasje 

De nieuwe romantische komedie is in een royal jasje gestoken, en niet alleen de verhaallijn heeft een koninklijk tintje gekregen, ook de kleding laat niets te wensen over. De eer aan actrice Alice Krige om de namaakjurk van Máxima te dragen, maar we moeten toch eerlijk zeggen dat hij onze koningin beter stond. De kleur, stof en de kanten details zijn precies nagemaakt, de enige verschillen zijn de sjerp en broche, deze zijn beide gespiegeld ten opzichte van het origineel.

Jan Taminiau

Ontwerper Jan Taminiau laat via zijn manager aan RTL Boulevard weten dat hij het op prijs stelt dat de filmmakers van A Christmas Prince werden geïnspireerd door zijn werk. De ontwerper heeft meerdere jurken voor Máxima gemaakt, en vooral bij de belangrijke gelegenheden trekt ze de ontwerper aan zijn jasje om een nieuw exemplaar te ontwerpen.

LEES OOK: Look Of The Weekend: de Oranjes in duikpak

BRON: LINDA BEELD: INSTAGRAM, GETTY

Laatste nieuws

Zie ook