Patricia Paay: “Dit jaar was het even op”

Haar leven was dit jaar een rollercoaster. Daarom even een rustig momentje op de slee voor Patricia Paay (68), in de rol van kerstige Kylie Minogue.

Lees ook

Haar leven was dit jaar een rollercoaster. Daarom even een rustig momentje op de slee voor Patricia Paay (68), in de rol van kerstige Kylie Minogue. Inclusief strik en sizzling rood pakje. En wow, wat is het resultaat mooi!

productie SANDRA TEN BRINK tekst ILSE VAN BEESTEN foto’s MIKE VAN DENTOORN haar & make-up BARBARA VAN MUNSTER styling XANDRA BROOD

Wat vind je van Kylie Minogue?
“Ik vind Kylie een bijzonder leuk vrouwtje. Ze heeft een goede carrière en maakt leuke nummers. Mijn favoriet is het aanstekelijke ‘Can’t get you out of my head’. En haar keuze qua mannen… daar kan ik me ook altijd wel in vinden. Grappig is dat Kylie en ik beiden een enorme homoaanhang hebben, al weet ik niet precies waar dat door komt haha! Kylie is een perfectionist en daar herken ik me helemaal in. Vaak word ik ‘lastig’ genoemd, maar dat is het niet. Ik wil alles goed geregeld hebben, dus dan bemoei ik me weleens ergens mee. Mij omtoveren in Kylie vind ik een heel goede keuze.”

Je hebt een roerig jaar achter de rug. Ben je blij dat je er een punt achter kunt zetten?
“Haha, ik krijg zoveel aanvragen om terug te blikken, maar ik denk alleen maar: laat dit jaar alsjeblieft voorbij zijn. Ik weet niet wat het nou was, maar iets stond verkeerd. Mijn sterren misschien? Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Alles wat fout kon gaan, ging fout. Naast dat wat iedereen al weet en flink in de media is geweest, ben ik van de trap gevallen en heb ik mijn rug gebroken, zijn er inbraken geweest, zijn mijn katjes doodgereden en kreeg ik op mijn trouwavond kokend heet water over mijn boezem. Met mijn hoofd naar boven gericht heb ik me afgevraagd: waarom? Waarom gebeurt dit allemaal? Ik heb altijd een heel leuk leven gehad en dans overal met veel positiviteit doorheen, maar dit jaar was het even op.”

Wat is de leukste Kerst die je ooit hebt meegemaakt?
“De kerstfeesten die ik in Amerika heb meegemaakt, waren fantastisch. Nergens op aarde leeft het meer dan daar. Al ruim voor de feestdagen worden de straten versierd en is het in iedere shopping mall feest. Huizen worden van dak tot kelder versierd met extravagante decoraties en lichtjes, geweldig! Vorig jaar ben ik met mijn lieve man en schoonouders net voor Kerst naar Londen geweest. Ik dacht toen terug aan de tijd dat ik er zelf woonde, voor ik ging scheiden (van Adam Curry, red.). Het was emotioneel en onvergetelijk. Als je daar rondloopt, midden in Londen in kerstsfeer, denk je maar één ding: wat is het hier magisch mooi.”

Het hele interview met Patricia Paay is te lezen in de laatste Beau Monde van dit jaar! Deze ligt vanaf vandaag bij de abonnees en morgen in de winkel.

Laatste nieuws

Zie ook