“Luisteren kerstmuziek kan schadelijk voor gezondheid zijn”

Zet jij de radio ook nét een tandje harder bij het luisteren naar kerstmuziek?

Lees ook

Zet jij de radio ook nét een tandje harder bij het luisteren naar kerstmuziek? Dan hebben we slecht nieuws voor je: psycholoog Linda Blair vertelt bij Sky News dat het luisteren van kerstmuziek schadelijk kan zijn voor je gezondheid.

 Concentratie

De psycholoog legt uit: “Wanneer we om ons heen kerstliedjes horen, zijn we niet meer in staat om ons te concentreren op datgene wat we aan het doen zijn. Zeker omdat mensen al hun energie gebruiken om de muziek vooral niet te hoeven horen om door te kunnen werken.” Het is vooral slecht als we meerdere keren naar hetzelfde kerstliedje luisteren en laten we ons daar nou net schuldig aan maken…

Tandje zachter

Hoe zit dat dan met het personeel in de warenhuizen en andere winkels waar de hele dag niets anders is te horen dan kerstmuziek? Het is voor hen aan te raden om de muziek uit te zetten want het volume een tandje zachter zetten heeft geen zin. Je blijft je concentreren op de muziek en dat kost de hersenen veel energie. Toch zal de werkgever niet snel besluiten de kerstmuziek uit te zetten, de gezellige deuntjes zorgen namelijk wel voor meer inkopen en laten we eerlijk zijn: het is ook wel heel erg gezellig. 

BRON: INDEPENDENT

Laatste nieuws

Zie ook