België: prins Laurent nu écht van het padje

De prins - villa, riante toelage, luizenleven - meent dat zijn mensenrechten worden geschonden.

Lees ook

Prins Laurent – nog nooit van zijn leven een dag echt gewerkt, riante uitkering van de belastingbetaler – is van mening dat zijn mensenrechten worden geschonden.

Eerder dit jaar bezocht de jongere broer van koning Filip zonder toestemming van het minister van Buitenlandse Zaken een feestje van het Chinese leger op de Chinese ambassade.

Het was de zoveelste uitglijder van de royal terrible van België en hij moest op het matje komen bij de premier, die hem als sanctie op zijn uitkering wil korten.

Laurent meldde zich prompt ziek, maar bleek nog wel de kracht te hebben om zichzelf in een zeven pagina's tellende brief te verdedigen en de schuld van de hele situatie bij de regering over de schutting te gooien. Volgens de advocaat van Laurent is de eventuele korting in strijd met de Grondwet en de mensenrechten.

"Dit is van de pot gerukt," reageert N-VA-Kamerlid Peter Buysrogge in De Standaard. "Wat ons betreft, kan er geen twijfel over bestaan dat Laurent de dotatiewet heeft overschreden, aangezien hij zonder toestemming te vragen contacten had met buitenlandse machthebbers. De premier en het parlement hadden nog het fatsoen om eerst naar zijn uitleg te luisteren en een hoorzitting te houden met zijn advocaat. En dan is de volgende stap een brief vol verwijten. We moeten dit snel een halt toeroepen." En we dachten nog wel dat Laurent niet nóg dieper in de problemen zou kunnen komen…

 

LEES MEER: 

 

Foto's © ANP

Laatste nieuws

Zie ook