Huh: de meeste straatnamen in Nederland zijn vernoemd naar de leden van het Koninklijk Huis

De kroon op het werk voor de Oranjes.

Lees ook

Een award krijgen bij een grote show is al heel speciaal, maar je weet pas dat je het écht gemaakt hebt als er een straat naar je wordt vernoemd. Daar kan Rihanna over meepraten: zij kreeg donderdag een straat op Barbados. De Nederlandse royals hebben ook aardig wat straatnamen op hun naam staan, het is zelfs zo dat de meeste straatnamen in Nederland zijn vernoemd naar leden van het Koninklijk Huis.

Het verbaast ons dan ook niks dat er heel wat royals in de top 20 van meest populaire straatnamen staan zoals Juliana, Wilhelmina, Beatrix, Bernhard en Emma. In Nederland zijn er ook veel Oranjewijken, waar je binnen een paar minuten een rondje langs de hele koninklijke familie kan maken (helaas niet voor een kopje thee). 

Langste straat

In Aalsmeer staat bijvoorbeeld een hele woonwijk in het teken van de koninklijke familie. De straten variëren van de Beatrixstraat tot Johan Frisostraat. De langste straat staat op de naam van voormalig koningin Juliana, maar Willem-Alexander staat op een mooie tweede plek waarna zijn vrouw Máxima volgt. Het is dus duidelijk dat de ontwerper van de wijk groots fan was van dit drietal.

Prinsesjes

De familie is niet compleet zonder de prinsesjes, vandaar dat er in Aalsmeer ook een Catharina-Amalialaan is en een Alexiastraat. De jongste telg van Willem-Alexander en Máxima, Ariane, is alleen nergens te vinden. Hoogstwaarschijnlijk is de wijk gebouwd toen de prinses nog niet geboren was. Toch wordt de prinses niet helemaal over het hoofd gezien, in Julianadorp is er namelijk een Prinses Arianehof. Da's nog eens vorstelijk wonen!

LEES OOK: Koningin Máxima in Cariben (op slippers!)

BRON: ANP 

Laatste nieuws

Zie ook