Meghan & Harry: zó gaat de royal romance verder

Nieuw huis, nieuwe titel en heel veel oude tradities: er staan prins Harry en Meghan Markle veel veranderingen te wachten.

Lees ook

Het internet ging vanmorgen bijna plat toen bekend werd dat prins Harry zich had verloofd met de Amerikaanse actrice Meghan Markle. Hoe nu verder?

De verloving kwam niet helemaal onverwacht, na weken speculaties. Maar bijzonder is het wel, dat een Engelse prins gaat trouwen met een al eens gescheiden Amerikaanse actrice. Harry en Meghan kennen elkaar zo'n anderhalf jaar en hebben al die tijd heen en weer gependeld tussen Toronto (waar de opnamen van haar serie 'Suits' waren) en Londen, met hier en daar een vakantie in Afrika.

In Kensington Palace poseerde het stel in de verzonken tuin – een lievelingsplek van Harry's moeder prinses Diana – voor hun eerste officiële foto's in de aanloop naar hun trouwdag in het voorjaar van 2018. Daarop was voor het eerst de verlovingsring te zien. Die bestaat uit een door Harry gekozen steen uit Botswana en twee diamanten die van prinses Diana zijn geweest. Het ontwerp is van de prins, de ring is gemaakt door Cleave & Company.

Harry zei dat hij bij de eerste ontmoeting al wist dat Meghan 'de ware' was. Verder was het een pijnlijk kort fotomoment, vanavond volgt nog een kort tv-interview en later wordt een set eerder gemaakte foto's vrijgegeven. Voor het eerste fotomoment droeg Meghan een witte jas van The Line en een jurk van Parosh bij haar Altuzarra schoenen.

Rachel Meghan Markle werd op 4 augustus 1981 geboren in de Californische metropool Los Angeles. Ze is de dochter van een Afro-Amerikaanse moeder en een vader met Iers-Nederlands bloed. Markle bezocht de Northwestern University in de staat Illinois. Ze studeerde er podiumkunsten en internationale betrekkingen. Aansluitend werkte ze enige tijd op de Amerikaanse ambassade in Buenos Aires. Deze foto is uit 1999. 

Vanaf 2002 verdiende ze haar geld met modellenwerk en acteren, in onder andere General Hospital. In de jaren daarna speelde Markle rollen in series en films als Century City, Love Inc., The War at Home, 90210, Knight Rider, A Lot Like Love en Remember Me.

Ze werd in 2011 bekend bij het grote publiek toen ze een rol kreeg in de populaire advocatenserie 'Suits'. tussen 2004 en 2013 had ze een relatie met acteur en producer Trevor Engelson, met wie ze van 2011 tot 2013 was getrouwd.

Meghan is inmiddels ingetrokken bij Harry in Nottingham Cottage, zijn huis op het terrein van Kensington Palace. William en Kate woonden hier toen ze net getrouwd waren.

Omdat Nottingham Cottage erg klein is (William vertelde ooit dat hij steeds moest bukken voor de lage plafonds) wordt in het paleis hard gewerkt om een paleisappartement, compleet met kantoren, voor het stel in gereedheid te brengen. Daarnaast zullen Harry en Meghan een buitenhuis 'in the country' krijgen, te vergelijken met Anmer Hall in Norfolk, van de Cambridge'jes.

Onder de vele reacties op het voorgenomen huwelijk ook die van de vader van de bruidegom, kroonprins Charles, die zegt "echt heel blij te zijn" met het nieuws.

De voorbereidingen voor het huwelijk zijn inmiddels in volle gang, de datum is nog niet bekend gemaakt. Voor de hand ligt dat het maart wordt (zodat dan hoogzwangere Kate erbij kan zijn) of anders mei (als Kate bevallen is van Baby Cambridge III). De gastenlijst zal vooral bestaan uit vrienden en familie, al komen ze er niet onderuit om ook hoogwaardigheidsbekleders uit te nodigen, zoals premier Theresa May.

Wedding planner is dit geval The Lord Chamberlain of beter gezegd zijn staf in Buckingham Palace. Harry's privésecretaris Edward Fox zal zijn handen vol hebben aan het steeds terugkoppelen van zaken. Dit kantoor is gewend aan het organiseren van grote events, ze doen ook de jaarlijkse tuinfeesten van de Queen. Zij regelen het versturen van de uitnodigingen en alles wat nodig is op de locaties, inclusief security. Voor het privéfeest zal een particuliere wedding planner worden ingehuurd, dat deden Charles en Camilla en William en Kate ook.

Hoe de bruid eruit zal zien blijft tot het laatste moment geheim, maar vrijwel zeker is dat er mirte in haar boeket zal zitten. Als sinds koningin Victoria heeft elke Windsorbruid een takje mirte in haar boeket, uit de inmiddels 175 jaar oude tuin van de legendarische koningin, #traditie.  

Na zijn huwelijk zal Harry er vermoedelijk een hertogdom bij krijgen. Welke het wordt is nog niet bekend, maar voor de hand ligt dat hij hertog van Sussex zal worden. Meghans titel wordt dan officieel prinses Harry van Sussex (zo ouderwets zijn ze nog…), maar in de praktijk zal het eerder hertogin Meghan worden. Ook krijgt ze haar eigen monogram én een gedeeld monogram en wapen met Harry.

Wat betreft hun toekomstige taken: zowel Harry als Meghan hebben een zwak voor Afrika en zijn maatschappelijk betrokken bij goede doelen assort. Het ligt voor de hand dat ze als royals een soort vliegende keeps zullen worden voor De Queen en later Charles, als die koning is. Omdat ze verder van de troon verwijderd zijn dan William en Kate, zullen ze iets minder beperkt zijn in wat ze willen gaan doen. 

Beau Monde houdt je de komende maanden op de hoogte van alles rond het veelbelovende huwelijk van HarHan!

 

Foto's © Getty Images / Chris Jackson

Laatste nieuws

Zie ook