Altijd blijven lachen: 5 x royals met humor

Als royal kom je soms in zulke vreemde situaties terecht dat het onmogelijk is om in de plooi te blijven.

Lees ook

In de plooi blijven, waardig schrijden, onder alle omstandigheden stoïcijns blijven kijken – soms gebeuren er zulke grappige dingen dat ook royals in de lach schieten.

Zoals Máxima, die een wat ongelukkig fotomomentje had bij het dopen van de Koningsdam van de Holland America Line. De ceremoniële klepel / gong / tros hing op een manier waar niemand omheen kon. En dat vond ze zelf ook heel grappig.

Noorwegen

"Er is voor alles een eerste keer – dit maal mijn eigen prinsessentoilet," schreef prinses Märtha Louise van Noorwegen bij dit kiekje, toen ze een soort Barbie wc tot haar beschikking kreeg.

Engeland 

De Queen staat bekend als 'quite unflappable' in de zin dat ze zichzelf niet snel van de wijs laat brengen. Maar dat wil nog niet zeggen dat haar mimiek niet heel duidelijk kan maken hoe ze ergens over denkt. Thumbs up, Your Maj!

Denemarken

Prinses Marie van Denemarken deed erg haar best haar kuisheid te bewaren, maar verloor de strijd met de wind én haar hoed. En moest daar zelf het hardst om lachen van allemaal. 

België

Belgische koningin Mathilde, hier naast koning Filip, verloor haar schoen voorafgaand aan het leggen van een krans bij het nationaal monument op de Dam tijdens een drie daags staatsbezoek. Vijf mannen stonden erbij en keken ernaar, echt heel galant. Het moment zelf was te plechtig voor een giechel, die kwam later – voluit.   

Nederland 

Nog een keer Máxima, omdat een bezoek aan Ootmarsum een heerlijk inkijkje gaf in de relatie van de Oranjes. Máxima was nog zó gebriefd om verstandige schoenen aan te trekken (je hoort haar bij wijze van spreken 'Maar ik héb helemaal geen verstandige schoenen!' roepen) voor een veredelde boswandeling.

Uiteraard kwam ze op hoge hakken. Met de berusting van een professioneel echtgenoot was Willem-Alexander vervolgens zowel houvast als sleepkoning en steunpilaar, maar het ging toch nog mis: ze verloor een schoen. De koningin proestte het uit en volgens omstanders  mompelde de koning in plat Haags iets als '…had dan ook gympen aangetrokken.' Hilarisch!

 

Openingsbeeld © PPE Agency

Laatste nieuws

Zie ook