Waarom veel beroemdheden afgelopen week woedend werden op Donald Trump

Zijn idee om het importeren van jachttrofeeën van van gedode olifanten weer toe te staan werd absoluut niet gewaardeerd.

Lees ook

Het was afgelopen week erg onrustig toen naar buiten kwam dat Donald Trump de ban op het importeren van jachttrofeeën van gedode olifanten in Zimbabwe en Zambia wilde opheffen. Vele dierenliefhebbers lieten weten absoluut niet blij te zijn met dit plan en protesteerden dan ook massaal via social media. En met effect!

Protest

Niet alleen vele dierenliefhebbers lieten hun stem horen, ook menig celebrity was verbijsterd over Trump zijn voorstel. Van een reeks aan beroemde topmodellen als Doutzen Kroes, Behati Prinsloo en Candice Swanepoel tot aan mode-ontwerper Ralph Lauren en actrice Zoë Kravitz: iedereen laat via het Instagram-account Knot On My Planet weten tegen het jagen op de bedreigde Afrikaanse dieren te zijn.

Trofee

De dieren zijn tijdens het jagen geliefd wegens hun slagtanden, hoofden en slurven, die vervolgens als een soort 'trofee' mee naar huis worden genomen. Ook voormalig fotomodel Brigitte Bardot liet zich van zich horen en haalde dan ook flink uit naar de huidige president van Amerika. "Uw schaamteloze daden bevestigen dat u niet geschikt bent voor deze functie."

Feiten

Ook de foto's van zonen Donald Jr. en Eric, waarop ze trots met een geschoten luipaard en een staart van een olifant poseren, werden opnieuw onder de loep gelegd. Inmiddels heeft Trump besloten om het plan even voor zich uit te schuiven. Via social media liet hij weten dat hij eerst alle feiten wil bestuderen voordat hij zijn idee doorzet. En hopelijk is in dit geval het gezegde 'van uitstel komt afstel' van toepassing…

Lees ook: Wow: zoveel geeft Trump uit aan de herinrichting van het Witte Huis

Bron: HLN.be Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook