Prins Laurent zet prinses Claire als pion in

De vraag is of Claire's charmeoffensief de toelage van de prins kan redden...

Lees ook

Wat te doen als je toelage gekort dreigt te worden en je al drie maanden niet in beeld bent geweest? Prins Laurent van België stuurde zijn vrouw prinses Claire naar Koningsdag, om een wit voetje te halen.

De jongere broer van koning Filip is al maanden 'ziek' vanwege een relletje rondom zijn lak aan het protocol.

© Prins Laurent / Twitter

Half september moest de prins op het matje komen bij premier Michel om verantwoording af te leggen over het feit dat hij zonder toestemming te vragen in uniform op een militair feestje van de Chinese ambassade was geweest.

© BSR Agency

Waar hij het zo te zien reuze naar zijn zin had.

© Getty Images

Het was bepaald niet de eerste keer dat Laurent in opspraak raakte, de premier had er meer dan genoeg van en meldde dat er een korting op de toelage van de prins zou komen. Ook toen koos Laurent voor de makkelijkste weg: in plaats van eens een goed gesprek aan te gaan, meldde hij zich ziek.

© PPE Agency 

En dat is hij nu al ruim drie maanden. "Ziek van de stress," aldus zijn advocaat Pierre Legros. "Hij neemt alle kritiek heel persoonlijk." Dat zal best, maar het is wel heel opvallend dat hij, nu hij zo'n beetje zijn activiteitenlijst voor 2018 moet inleveren (zijn werkzaamheden moeten zijn toelage rechtvaardigen) opeens echtgenote Claire als charmante pion naar de festiviteiten rond Koningsdag stuurde. Haar schoonmoeder, oud-koningin Paola, lijkt er zo het hare van te denken. 

© ANP

Eerder hadden Laurent en Claire nadrukkelijk laten weten niet aanwezig te zijn in Brussel, wat haar onverwachte aanwezigheid toch een beetje suspect maakt. Alsof hij via haar toch in beeld wil blijven om straks te kunnen cashen. Koningsdag is al een tijdje een gevoelig moment voor Laurent.

© BSR Agency

In 2015 bleef hij weg omdat hij onder vuur lag wegens slordige declaraties. Vorig jaar was hij er wel, maar negeerde hij zijn moeder koningin Paola op nogal bruuske wijze. Kortom, altijd wat met Zijne Verongelijktheid. Claire heeft er haar handen vol aan. 

© BSR Agency

De laatste keer dat de prinses te zien was, was tijdens de Nationale Dag hartje zomer. Toen viel ze vooral op door haar hoed…

© BSR Agency

…die sprekend een fruitschaal van Ikea leek. Het blijft een bijzonder setje.  

 

Openingsbeeld © Belgische Monarchie

Laatste nieuws

Zie ook