Zo laat je je outfit er duurder uitzien dan dat ‘ie daadwerkelijk is

Geef jouw kleding een net wat duurdere uitstraling met onze tips.

Lees ook

We weten het, winkelen is je grootste hobby en je hebt vast nog wel een hoekje vrij in je kledingkast waar plek is voor een nieuwe outfit. Toch kan je ook met je eigen berg kleding genoeg kanten op. Met kleine aanpassingen maak je je outfit net wat chiquer en geef je 'm een duurdere uitstraling. 

1. Laat alles op maat maken

Door kledingstukken op maat te laten maken valt het een stuk mooier; de kleding vormt zich naar jouw figuur en ziet er daarom een stuk chiquer en mooier uit. Je curves komen ook beter uit en daar mag je best trots op zijn. Geen één gemiddeld H&M'etje kan daar tegenop. 

2. Strijk al je kleding goed

Strijken is hoogstwaarschijnlijk niet je favoriete bezigheid, maar we raden je tóch aan wat tijd door te brengen achter de strijkplank. Door de kreukels uit je kleding te halen ziet je kleding er weer uit alsof het net uit de kledingwinkel is gekomen en je het voor het eerst aan hebt getrokken. 

3. Goud om je nek, pols, vingers

Om je outfit een duurdere uitstraling te geven mag je best uitpakken met sieraden en dan vooral de gouden exemplaren. Een perfect cadeau om dus op je kerstlijstje te zetten. Modeontwerpster Nikkie Plessen weet precies hoe je dit aan moet pakken: 

 

Work done ✔️ family time ? #skirt #blazer all #NIKKIE selected by #KateMoss now in stores & online

A post shared by NIKKIE (Nikkie Plessen) (@nikkie_official) on

4. Een riem is..

.. .je grootste vriend. Een riem dragen omdat je pantalon anders afzakt is echt verleden tijd. De riem heeft zich ontpopt tot een accessoire die jouw outfit net een beetje dat extra geeft waar je naar op zoek bent. Ga voor een opvallende variant.

Extra tip: heb je een te grote blouse? Perfect. Door een riem om je middel te dragen leg je het accent op je taille. 

5. Wees vlekkeloos

Vervelend voor de slordige eters onder ons, maar vlekken op je kleding zijn niet goed voor de uitstraling van jouw favoriete outfit. Je wekt met een paar vlekken al snel de indruk dat je het al dagen aan hebt en dat willen we echt niet. Probeer dus extra voorzichtig te zijn tijdens het eten en verzorg je kleding op de juiste manier met de juiste producten.

6. Helemaal zwart of helemaal wit 

Victoria Koblenko is de koningin op het gebied van deze tip. Ze weet haar outfits altijd perfect met elkaar te matchen en dat kijken we graag van haar af. Zwart met zwart en wit met wit lijkt haar succesformule te zijn op het gebied van styling.  

 

A post shared by Victoria Koblenko (@vkoblenko) on

7. Kersen op de taart: nagels, lipstick, haar

Even geen zin om uit te pakken met je outfit? Besteed dan extra aandacht aan je nagels, lippen en haar. Tip: door  je nagels te lakken in een basic kleurtje passen ze bij elke outfit. Maak je look af met een opvallende lipstick en mooi geföhnd haar. 

8. Combineer jeans met een chic item

Het is soms lastig om elke ochtend je outfit weer dat beetje extra oomph te geven. Een gouden tip van ons: door een simpele outfit met een luxe item te combineren ziet het er al snel veel duurder uit! Trek die designertas of mooie hakken maar uit de kast. 

9. Investeer in klassiekers

Een voordeel van het investeren in klassiekers is dat ze nooit uit raken en ze bij elke gelegenheid gedragen kunnen worden. Het is dus geen verkeerd idee om te investeren in een mooie little black dress of trenchcoat. Die vallen makkelijk te combineren en zijn nooit verkeerd. Sylvie Meis maakt haar simpele outfit bijvoorbeeld af met een klassieke trenchcoat.

 

??Fall is in the air?? #gorgeousday #happy #grateful ??❤️

A post shared by Sylvie Meis Official Account (@1misssmeis) on

10. Match je schoenen met je tas

Door je schoenen met je tas te matchen geef je al snel de indruk dat jij goed nadenkt over wat je draagt, mensen verwachten dan al snel dat jouw perfect gestylede outfit een fortuin kost. Gezichtsbedrog?

11. Vermijd prints (behalve luipaardprints)

Prints kunnen een rommelig effect aan je outfit geven, en dat is niet wat we willen. Daarom vermijden we prints. Een uitzondering op deze regel is luipaardprint, want we kunnen simpelweg niet zonder deze fantastische (glamour)print. 

BRON: BEELD: INSTAGRAM, GETTY

Laatste nieuws

Zie ook