Kroonprins Frederik scoort eigen expositie

De 50ste verjaardag van de Deense kroonprins wordt uitbundig gevierd met allerlei festiviteiten rond Zijne Koninklijke Hoogheid.

Lees ook

De 50ste verjaardag van kroonprins Frederik wordt volgend jaar dermate uitbundig gevierd dat je bijna zou gaan denken dat het tegelijk een charmeoffensief is voor een eventuele wissel.

Dát blijft het geheim van Amaliënborg, maar bijzonder is het wel, dat het Nationaal Historisch Museum een tentoonstelling aan de kroonprins wijdt. Die gaat over alles 'van zijn doopfeest, familie, onderwijs, militaire dienst, reizen, bruiloft, bevoegdheden en taken als troonopvolger tot en met zijn persoonlijke interesses'. 

Toe maar. Ter gelegenheid van de tentoonstelling komt er een nieuw portret van de kroonprins, door Australische kunstenaar Ralph Heimans die ook kroonprinses Mary al eens schilderde. De expositie is te zien van 25 mei tot en met 2 september 2018.

Sportieve Frederik heeft in zijn jubeljaar ook al een megarun gepland staan en hij werkte mee aan een biografie, waar we inmiddels al vele schattige privékiekjes aan te danken hebben. Die nú al leuker zijn dan de expo – enjoy!   

 

Openingsbeeld © Getty Images   

Laatste nieuws

Zie ook