Familieruzie rond ziekbed oud-koning Michael

Van je familie moet je het maar hebben: kroonprinses Margareta stuurt de politie op haar neef af, terwijl het met de koning steeds slechter gaat.

Lees ook

Eerder deze week werd al bekend dat de gezondheid van oud-koning Michael van Roemenië (96) is verslechterd. En in plaats van een beetje verzoening leverde dat een familierel op.

Kroonprinses Margareta heeft bij de Zwitserse politie een klacht ingediend tegen haar neef prins Nicholas wegens 'huisvredebreuk'. Nicholas wilde in Aubonne op bezoek bij zijn doodzieke grootvader, maar mocht niet naar binnen, wat tot een 'handgemeen' zou hebben geleid. Hij zou drie mensen 'verbaal en fysiek' hebben mishandeld.

© Nicholas de Roumanie Medforth-Mills

Nicholas de Roumanie Medforth-Mills was tot augustus 2015 erfopvolger, maar werd toen door zijn opa aan de kant gezet.

© Nicholas de Roumanie Medforth-Mills

"De reden daarvan heb ik nooit gehoord. Sindsdien heb ik mijn grootvader nooit meer echt gesproken," aldus Nicholas, die zich onlangs verloofde met Alina-Maria Binder.

© ANP

Bij de uitvaart van grootmoeder koningin Ana vorig jaar werd Nicholas ook al grotendeels genegeerd. Volgens boze tongen zit een jaloers familielid al jaren te stoken in de hogere regionen van de Roemenen.

© Nicholas de Roumanie Medforth-Mills

Nicholas houdt het in een verklaring nog redelijk chic. "Het stemt me zeer droef en ik begrijp de agressie niet waarmee men wil voorkomen dat ik mijn grootvader zie en tegelijk mijn reputatie is diskrediet brengt," zegt hij. "Ik ga dit vuile spel niet spelen. Ik zal mijn grootvader respecteren in deze moeilijke tijd, omdat dit het enige juiste en het enige christelijke is om te doen." Over de gezondheid van de voormalige koning zijn geen mededelingen gedaan. Deze onverkwikkelijke zaak wordt ongetwijfeld vervolgd. 

 

Openingsbeeld © ANP

Laatste nieuws

Zie ook