Mette-Marit doet Ethiopië in het roze

Audrey Hepburn zei het al: "Roze is geen kleur, het is een levenshouding."

Lees ook

Mette-Marit van Noorwegen en haar man kroonprins Haakon zijn voor een officieel bezoek in Addis Ababa. En qua stijl bespeuren we een thema bij de kroonprinses.

Het Noorse kroonprinselijk paar brengt een driedaags bezoek aan het Afrikaanse land en arriveerde al op maandag om even te acclimatiseren. Op de eerste twee dagen bleven Haakon en Mette-Marit in de hoofdstad, vandaag reizen verder naar het noorden, waar ze een vluchtelingenkamp bezoeken.

Noorwegen en Ethiopië hebben een lange en goede relatie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog onderhield koning Haakon VII, de overgrootvader van Haakon, een nauwe band met keizer Haile Selassie van Ethiopië. Ze zaten toen beiden in ballingschap in Groot-Brittannië. Haakons opa, koning Olaf V, bracht in 1966 een staatsbezoek aan het land. Maar nu even terug naar Mette-Marits themakleur…

Mette-Marit en Haakon logeren tijdens hun verblijf in het Sheraton, waar de kroonprinses arriveerde in het roze…

… op roze schoenen waarop een mens zowaar een eindje kan lopen. Dit was haar outfit voor het bezoek aan de Noorse ambassade ter plaatse.

Bij de ontvangst door Ethiopische president Mulatu Teshome stond Mette-Marit in het lichtroze naast First Lady Meaza Abraham.

In heur haar had de kroonprinses zo te zien wat cadeaulint geknoopt om er vervolgens met een schaar krulletjes in te trekken. Sorry, maar huisvlijt bij een officieel bezoek is een béétje een faux pas.

Bij het staatsdiner zette Hare Koninklijke Hoogheid het thema keihard door in een Beau Monde roze Nº21…

…met een funky oranje rugpaneel.

De jurk was een beetje aangepast in verband met de plaatselijke zeden. Of misschien is Mette-Marit wel een cuppingfanaat, weten wij veel.  

En ook hier waren Mette-Marits schoenen weer een pláátje in pink. What's not to like? 

 

Foto's © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook