Regisseur Job Gosschalk erkent grensoverschrijdend gedrag

In de Nieuwe Revu van deze week treden acteurs naar buiten met beschuldigingen over seksuele intimidatie en machtsmisbruik door regisseur Job Gosschalk. 

In de Nieuwe Revu van deze week treden acteurs naar buiten met beschuldigingen over seksuele intimidatie en machtsmisbruik door regisseur Job Gosschalk. 

Nederlandse acteurs

Jarenlang kon hij zijn gang gaan in de Nederlandse mediawereld: Job Gosschalk, de man die als castingdirector, producent en regisseur bepaalde welke acteurs rollen kregen in films, series en musicals. Verschillende acteurs getuigden de afgelopen weken tegenover Nieuwe Revu over seksuele intimidatie en machtsmisbruik door de grote man van het machtige Kemna, die inmiddels door het bedrijf op non-actief is gesteld.

Statement

Gosschalk, bekend van films als 'Alles is Liefde' en De Zevende Hemel, komt nu zelf met een statement naar buiten over de geruchten:

“De afgelopen weken ben ik het onderwerp geweest van geruchten over mijn omgang met acteurs. Het klopt dat ik één-op-één met acteurs aan scènes heb gewerkt, ook bij mij thuis. Het is voorgekomen dat ik daarbij acteurs heb gevraagd hun kleren uit te doen. Ik ben daarbij in een aantal gevallen – besef ik nu – over grenzen gegaan. Ik heb onvoldoende rekening gehouden met het verschil tussen mijn positie en die van een acteur.

Ik wil benadrukken dat mijn (oud-)collega’s bij o.a. Kemna Casting waar ik tot 2008 als casting director werkte en bij Kemna & Zonen waar ik sinds 2008 als regisseur en producent werkzaam ben hier nooit van op de hoogte zijn geweest.

Er is bij mijn beste weten in deze situaties van speloefeningen nooit sprake geweest van fysiek contact. Mij bereiken ook allerlei wilde geruchten over drugs, betasten en minderjarigen. Van die verhalen wil ik met grote stelligheid afstand nemen. Daar is absoluut geen sprake van geweest.

Als ik mensen heb gekwetst of een pijnlijke herinnering heb bezorgd, spijt mij dat heel erg. Die mensen zou ik graag persoonlijk mijn excuses willen aanbieden.

Ik kan niet ontkennen dat ik over grenzen ben gegaan en daarom doe ik voor nu een stap terug. Ik leg mijn werkzaamheden als producent en regisseur neer.

Dit is een eenmalige verklaring, waarmee ik hoop een einde te maken aan de geruchten. Ik ben de komende periode niet beschikbaar voor interviews of commentaar.”

Meer lezen? Kijk op Nieuwe Revu.

BRON: NIEUWE REVU, RTL NIEUWS

Laatste nieuws