Grote schrik: Deense royals getuige van ongeluk

Een gezellig herfstuitje loopt uit op een drama met paarden en een ambulance...

Lees ook

Grote schrik op het paleisbalkon, toen er tijdens de Hubertusjacht een ruiter een lelijke smak maakte: kroonprinses Mary kon het letterlijk niet aanzien.

Mary stond met haar kinderen prinses Isabella, prins Vincent, prins Christan en prinses Josephine op het balkon van het Hermitageslot toe te kijken bij de jaarlijkse openbare vossenjacht in Dyrehaven, die elk jaar op de eerste zondag in november wordt gehouden. Kroonprins Frederik was er niet bij.

© HRH Crown Princess Mary

De dag was gezellig begonnen met een rit in een open rijtuig met prins Christian en prins Vincent op de bok.

© HRH Crown Princess Mary

Prinses Josephine en prinses Isabella hadden duidelijk zin in het herfstfeestje…

© Det Danske Kongehus 

… net als hun moeder, kroonprinses Mary, die zich tegen de kou op het balkon laafde aan een kop thee. 

© PPE Agency

Bij de Hubertusjacht wordt overigens niet echt gejaagd, één of twee ruiters rijden voorop met een 'vossenstaart' op hun jas en doen alsof ze de prooi zijn. Bij jachtpartijen op privéterrein gaat het er minder zachtzinnig aan toe, de Denen zijn wars van bont noch hertenbout. Prinses Josephine had zich er wel beeldig op gestyled, alsof ze desgewenst zó zou kunnen invallen.

Anyway, aan het einde van de jacht, toen de ruiters het kasteelplein opreden, werd een scheidsrechter keihard door een paard omver gereden. De onfortuinlijke man bleef roerloos liggen en werd later – toen was hij overigens weer aanspreekbaar – met een ambulance afgevoerd.

© PPE Agency

De royals deelden toen alsnog de prijzen uit. Prins Christian deed dat op het bordes, prinses Isabella op het plein voor het slot – ze leek intussen al helemaal hersteld van de schrik en bewust van het feit dat de royal show must go on. That's our girl! 

 

Openingsbeeld © PPE Agency

Laatste nieuws

Zie ook