Dus dáárom heeft prins Albert een snor

'Het is geen bijzonder populair project,' zegt prinses Charlene van Monaco over de behaarde bovenlip van haar man.

Lees ook

De scharrige snor van prins Albert van Monaco  (59) is al een paar weken een bron van vermaak voor royaltywatchers. Wij weten waarom ie 'm laat staan (en het is gelukkig tijdelijk!)

De snor maakte zijn debuut bij de Pique Nique Monegasque in september en bleek bij de Princess Grace Awards nog altijd op zijn bovenlip te staan. En het valt nogal op, want in tegenstelling tot zijn opa en zijn vader – die gretig experimenteerden met gezichtsbeharing – is Albert vooral een fan van frisgeschoren. Dus vanwaar de snor?

Jubileum

© Getty Images

Omdat de Carabiniers, de paleiswacht van Monaco, dit jaar het 200-jarig jublieum viert, volgens People Magazine, ook bekend als het huisorgaan van de Grimaldi's. Het betreft hier een elite-eenheid die wordt gerekruteerd uit Franse militairen. Vroeger droegen de leden bijna allemaal een snor en om de voorgangers te eren, hebben de huidige leden voor het jubileum massaal hun snor laten staan. Albert heeft zelf zijn militaire dienstplicht bij de Franse marine vervuld en heeft zich solidair verklaard met de actie: "Als jullie het doen, doe ik het ook!"

© ANP

En hij is niet de enige: ook neef Louis Ducruet, de zoon van prinses Stéphanie van Monaco, kweekte ietwat louche gezichtsbeharing voor volk en vaderland.

'Amusant noch cool'

© Getty Images

De snor blijft staan tot de Nationale Dag op 19 november en mag er dan weer af. Zoals Alberts vrouw prinses Charlene uitgestreken zegt: "Het is geen bijzonder populair project."

© ANP

Ook tweeling Gabriella en Jacques (bijna 2) vinden de snor 'amusant noch cool'. "Ze keken met heel raar aan toen de snor begon te groeien," zegt Albert, hier met Jacques. "Maar een kus kon er nog wel van af. Inmiddels vinden ze het vooral grappig." Nog even doorbijten, dus. Op de 20ste gaat de snor er waarschijnlijk weer af (en zal Albert meteen tien jaar jonger lijken).

 

Openingsbeeld © Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook