Britse royals waren doelwit van Osama Bin Laden

De CIA heeft namelijk blijkbaar bestanden in handen waaruit blijkt dat Osama bin Laden het gemunt had op het Britse koningshuis.

Lees ook

Dat de royals te allen tijde goed beschermd worden mag duidelijk zijn. En dat is maar goed ook. De CIA heeft namelijk bestanden in handen waaruit blijkt dat Osama bin Laden het gemunt had op onder anderen prins Harry, koningin Elizabeth, prins Charles en Camilla.

Het materiaal staat nu openbaar en is gevonden op de computer van Osama Bin Laden. Hij werd in mei 2011 doodgeschoten tijdens zijn arrestatie.

Richard Lett deed jarenlang de beveiliging van een deel van het Britse koningshuis. Hij vertelde ooit aan de lokale krant Woodbury Bulletin dat de royals leven in een soort vissenkom.  “Ze hebben een geweldig leven, maar daarvoor moeten ze wel hun anonimiteit opofferen.”

Eerder meldde The Guardian wel dat de beveiliging niet altijd zo goed is geweest. De controles van mensen die dicht bij de koningin en hoge leden van de koninklijke familie werken, waren niet altijd even goed en de beveiligingsoperatie rond familieleden zou een chaos zijn geweest. Journalisten die zich voordeden als lakeien om het paleis binnen te komen en mensen die ongezien op het 21ste verjaardagsfeest van prins William terecht konden komen. Ai… gelukkig is de beveiliging inmiddels flink opgeschroefd. 

BRON: GUARDIAN, SHOW, VORSTEN

 

 

Laatste nieuws

Zie ook