Mensen die bij het raam willen zitten in het vliegtuig zijn egoïstischer

Hoe feller je je in deze strijd mengt hoe egoïstischer je bent zo weten wetenschappers te melden.

Lees ook

Hoewel je ook een gangpadkamp hebt dat waarschijnlijk stellig verdedigt waarom zitten aan het gangpad prettiger is, zijn het de raamkantzitters die je eigenlijk beter kunt mijden. 

De tickets zijn binnen, de bestemming wacht op je en je reisgenoten hebben er zin in. Dan ga je online inchecken en barst de strijd los: wie zit er bij het raam? Hoe feller je je in deze strijd mengt hoe egoïstischer je bent, zo weten wetenschappers te melden.

Touwtjes

De Telegraph sprak met meerdere psychologen en die geven aan dat 'passagiers die de voorkeur hebben voor een stoel bij het raam, graag de touwtjes in handen hebben, vaker een houding hebben waarbij het ieder voor zich is en vaak sneller geïrriteerd zijn. Daarnaast prefereren ze het om in hun eigen bubbel te leven.'  

De mensen die daarentegen een plek aan het gangpad prettiger vinden zijn gereserveerder, minder snel geïrriteerd en ze denken vaker aan anderen. 

Minder vliegangst

Hebben de personen bij het raam dan misschien ook nog positieve kanten? Zeker, ze hebben meer vertrouwen in zichzelf en ze tonen minder vliegangst. Vaak hebben ze wel zoveel vertrouwen dat ze het niet erg vinden om anderen te storen. Handig misschien ook wel, want als je naar het toilet moet, dan moet je eerst langs de persoon, of personen, die dichter bij het gangpad zitten. En als die nou net lekker liggen te slapen… Voor je het weet zit je dertien uur je blaas af te knijpen, omdat je niet langs je medereizigers durft te stappen. 

De mensen aan het gangpad zijn vaak vriendelijker en empathisch, maar ze slapen wel slechter. Dat is dan wel weer een dingetje. 

Vrouwen

Hoe de verdeling dan is? 55 procent van de reizigers willen graag bij het raam zitten, 45 procent kiest liever voor het gangpad en 34 procent van de passagiers is zelfs bereid om extra te betalen voor een plek bij het raam. Oh ja, ten slotte bleek het dat mannen liever bij het gangpad zitten en vrouwen liever bij het raam. Voer voor discussie. 

BRON: PLAYBOY

Laatste nieuws

Zie ook