Wat draagt prinses Astrid toch in vredesnaam?

Driftig, grappig en uitgesproken: Noorse prinses Astrid is een hele persoonlijkheid, inclusief orthopedische hulpstukken.

Lees ook

De meeste royals zouden een korset buiten beeld houden, zo niet prinses Astrid van Noorwegen (85): de krasse dame gaat er gewoon mee naar een galadiner, óver haar jurk.

Astrid is het op één na oudste kind van koning Olaf en functioneerde na de dood van haar moeder, kroonprinses Märtha, samen met haar zus Ragnhild een tijdje als First Lady van Noorwegen. Omdat jongens destijds nog voor gingen, werd jongere broer Harald uiteindelijk koning.

Astrids rol in de Noorse koninklijke familie werd kleiner toen Harald trouwde met Sonja, maar de koning mag zijn zus nog graag bij van alles betrekken. Volgens Harald heeft ze 'veel temperament' en is ze 'een strenge oudere zus, maar wel eentje die je altijd om advies kunt vragen.'

Fysiek heeft Astrid altijd al een beetje pech gehad. Door een reumatische aandoening heeft ze al sinds kind last van haar gewrichten.

Onder de blauwe top zie je het randje van het niet al te subtiele korset dat ze tegenwoordig moet dragen. 

Astrid valt makkelijk, wordt nogal eens op krukken gespot en brak een paar jaar geleden een wervel in haar rug. Dit ongelukje speelt haar nog regelmatig parten, vandaar het korset. Maar iemand met zo'n vervaarlijke blik kan het hebben, toch? 

 

Foto's © Kongehuset

Laatste nieuws

Zie ook